Tikrasis kontrpuolimas bus kitur: „tai vyšnia ant torto, čia rusai bus tiesiog sumalti“  ()

Ukrainos ginkluotosios pajėgos gali „sumalti“ priešų grupuotę Chersono srityje nepasibaigus karo veiksmams, net ir be visaverčių puolimų. O tikrasis kontrpuolimas bus kitur. Dabar yra šešios fronto vietos, kuriose jį galima organizuoti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokia nuomone interviu žurnalistei Julijai Latyninai pasidalijo atsargos pulkininkas, karo ekspertas ir buvęs Ukrainos ginkluotųjų pajėgų lakūnas Romanas Svitanas.

„Toliau bus įdomių veiksmų. Tikroji kontrpuolimo kryptis nėra Chersonas. Visa ši dešiniojo kranto grupuotė – kaip vyšnia ant torto. Ją galima malti iš visų pusių per visą karą iki Ukrainos pergalės, o ten iš tikrųjų šaudoma ugnimi iš visų pusių ir tiesiog sunaikinama iki paskutinio ruso“, – sakė Svitanas.

Eksperto teigimu, Rusijai nusprendus perkelti papildomas pajėgas į pietus per vis dar veikiančias perėjas, jos taip pat bus sunaikintos. Zalužnas užpuolikus sudegins pietiniame katile.

Ir tada Svitanas papasakojo, kur Ukrainos ginkluotosios pajėgos galėtų smogti pagrindinį smūgį.

„Kaip suprantu, yra bent 5-6 sritys, kuriose tikrai galima išvystyti puolimą. Tai Charkivas, jei pradėsite nuo šiaurės. Pastumti frontą nuo Charkivo 40 kilometrų: bent jau iki Rusijos sienos. Taip pat iš Senojo Saltovo dar neišspręstas Kupjansko pasiekimo ir Iziumo grupės atkirtimo klausimas. Trečiasis yra tiesiog puolimas iš vakarų į Iziumą. Mažai tikėtina, kad mūsų kariai surengs kokį nors puolimą Bachmuto srityje, kol kas nėra prasmės. Bet, tarkime, į pietus, Donecko puolimas yra labai realus, nes net ir su dabar esančiomis grupuotėmis, net ir be „šarvų“ nebus sunku patekti į Donecką“, – pridūrė Svitanas.

 

Dar dvi potencialios Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontratakų sritys yra Volnovacha ir Orechovas su Huliajpolė. Eksperto teigimu, šių gyvenviečių teritorijose yra gerų placdarmų.

Prisiminkite, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimas Ukrainos pietuose prasidėjo rugpjūčio 29 d. Tuo pat metu Pietų gynybos pajėgos paragino nutylėti apie Ukrainos gynėjų veiksmus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(96)
(3)
(93)

Komentarai ()

Susijusios žymos: