[Žinios trumpai] TATENA misija išgąsdino Rusiją? Slapta evakuojami „Rosatom“ darbuotojai, bijoma panikos  (1)

Prieš atvykstant TATENA misijai į Zaporižės atominę elektrinę, Rusijos gvardijos kovotojai išvežė „Rosatom“ darbuotojus į Melitopolį.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-09-02 [Žinios trumpai] TATENA misija išgąsdino Rusiją? Slapta evakuojami „Rosatom“ darbuotojai, bijoma panikos  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariai Energodare išvežė „Rosatom“ darbuotojus iš Zaporižės atominės elektrinės teritorijos į Melitopolį. Šiam procesui dar ruošiantis apie tai paskelbė Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiasis žvalgybos direktoratas. „Zaporižės atominėje elektrinėje ruošiamasi „Rosatom“ darbuotojų evakuacijai į Melitopolį“, – sakoma pranešime.

Ukrainos žvalgybos duomenimis „Rosatom“ darbuotojai slaptai išvežti siekiant išvengti Zaporižės atominės elektrinės darbuotojų panikos. Evakuacija įvykdyta su Nacionalinės gvardijos pagalba – Rusijos kariai atvyko iš Melitopolio ir išsivežė „Rosatom“ darbuotojus atgal.

Žvalgybos pareigūnai pažymėjo, kad padėtis atominėje elektrinėje laikinai užimtame „Energodar“ yra kritinė – priežastis ta, kad Rusijos pajėgos neįleido į elektrinę dalies darbuotojų, tarp jų ir atsakingų už gaisrinę saugą objekte. Be to, didžiausios atominės elektrinės Europoje teritorija nuolat apšaudoma. Rusija kaltina Ukrainą, tačiau apšaudymo kryptys nepalieka abejonių, kad tai - Rusijos šantažo elementai.

(24)
(2)
(22)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: