[Žinios trumpai] Dar vienas smūgis Kremliui: Ukrainos Rada vienbalsiai pripažino Čečėnijos Ičkerijos Respublikos laisvę  (3)

„Rusija turi būti dekolonizuota, o Ičkerija – laisva“: Gončarenka.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ne kartą buvo sakoma, kad pirmoji iš Rusijos Federacijos bus „pašalinta“ Čečėnijos respublika. Artėjant Rusijos žlugimui šis scenarijus gali išsipildyti labai greitai.

Šiandien, spalio 18 d., Aukščiausiojoje Radoje vyko balsavimas dėl Ičkerijos nepriklausomybės pripažinimo, rašo „Telegram“ kanalas „Ukraine 365“.

Tokį sprendimą vienbalsiai priėmė 287 deputatai. Susilaikiusiųjų ir prieš nebuvo, nebalsavo 64 liaudies deputatai (tikriausiai dėl neatvykimo į salę – red.).

Nutarimo projektą Aukščiausiajai Radai pateikė liaudies deputatas Oleksijus Gončarenka.

„Rada pripažino Čečėnijos Ičkerijos Respubliką laikinai okupuota Rusijos respublika! Parlamentas taip pat pasmerkė Čečėnijos tautos genocido vykdymą“, – rašė jis savo „Telegram“ kanale.

 

Gončarenka šį sprendimą laiko itin svarbiu, šalinant didelio masto grėsmę iš Kremliaus su jo imperialistiniais užmojais.

Jo nuomone, V. Putinas per savo gauleiterį Kadyrovą neteisėtai pavergė čečėnų tautą, ir tai turi būti sustabdyta. Kitas Rados žingsnis – pripažinti Ičkerijos nepriklausomybę.

„Rusija turi būti dekolonizuota, o Ičkerija – laisva“, – apibendrina liaudies deputatas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(71)
(1)
(70)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: