[Žinios trumpai] Skaičius – stulbinamas! V.Zelenskis paskelbė, kiek pavyksta sunaikinti iranietiškų „Shahed-136“ dronų  ()

Volodymyras Zelenskis teigia, kad iki 85 procentų „Shahed-136“ dronų atakų „yra perimamos“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos pastangos nugalėti Irane pagamintus bepiločius orlaivius „Shahed-136“, kuriuos Rusija naudoja vykstančiame kare, tapo „vis sėkmingesnės“, pirmadienį pranešė Jungtinės Karalystės gynybos ministerija, pasirodžius pranešimams, kad mažiausiai šimtai orlaivių buvo sunaikinti.

„The Washington Post“ rugpjūtį pranešė, kad Rusija gavo pirmąją Irano bepiločių orlaivių (UAV) siuntą. Nors Iranas ne kartą neigė teikęs bepiločius orlaivius Maskvai, Pentagonas viešai patvirtino, kad Irano bepiločiai orlaiviai buvo pristatyti Rusijai, kad galėtų būti panaudoti atakoms prieš Ukrainą.

Pentagono spaudos sekretorius, oro pajėgų brigados generolas Patas Ryderis, praėjusią savaitę surengtoje žiniasklaidos konferencijoje sakė, kad JAV gynybos departamentas patvirtino, kad Irano kariškiai taip pat buvo Ukrainoje, kad padėtų Rusijai vykdyti operaciją.

„Daugeliu atžvilgiu šie bepiločiai orlaiviai yra naudojami kaip psichologiniai ginklai“, – sakė Ryderis.

Skelbiama, kad bepiločiai orlaiviai „Shahed-136“, kurie paprastai vadinami „kamikadzėmis“, pastaraisiais mėnesiais buvo dislokuoti atakoms visoje Ukrainoje, įskaitant vykusias atakas Kyjive. Tačiau dažnos Ukrainos naujienos apie sėkmingą Irano bepiločių orlaivių sunaikinimą sukėlė abejonių dėl UAV veiksmingumo kare.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis teigė, kad iki 85 procentų „Shahed-136“ dronų atakų „yra perimamos“.

 

„Šie UAV yra lėti, triukšmingi ir skraido nedideliame aukštyje, tad įprastinei oro gynybai lengva juos perimti“, – rašoma atnaujinime. „Tikėtina, kad Rusija paleis daugiau Irano „Shahed-136“, siekdama prasiskverbti į vis veiksmingesnę Ukrainos oro gynybą“.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas praėjusią savaitę pranešė, kad iki spalio 19 d. buvo sunaikinta daugiau nei 200 Rusijai pateiktų bepiločių orlaivių „Shahed-136“. Be to, Ukrainos ginkluotosios pajėgos savaitgalį numušė dar 16 „kamikadzių“, rašoma generalinio štabo „Facebook“ įraše.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(75)
(1)
(74)

Komentarai ()

Susijusios žymos: