Paaiškėjo, kas iš Putino artimojo rato žmonių išdrįso rėžti visą tiesą diktatoriui apie karą Ukrainoje  ()

Rusijos diktatoriaus Vladimiro Putino artimo rato narys, išdrįsęs jam pareikšti reikšmingą nesutikimą su sprendimais dėl karo prieš Ukrainą, buvo PMC „Wagner“ įkūrėjas Jevgenijus Prigožinas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai praneša „The Washington Post“.

Pasak JAV pareigūnų, Prigožinas asmeniškai pasakė Putinui, kad jo karinė vadovybė prastai valdo vykstančias kovas. Kaip jau minėta, Prigožino kritika atkartoja tai, ką jis viešai kalba jau kelias savaites.

Laikraščio cituojami pareigūnai teigė, kad Prigožino gebėjimas griežtai pasmerkti Rusijos kariuomenę privačiame pokalbyje su Putinu rodo, kad jo įtaka didėja, kai Rusija pralaiminėja karą prieš Ukrainą.

„Tai taip pat pabrėžia, kad oficiali Rusijos gynybos institucijos vadovybė, kuri po kelis mėnesius trukusių klaidų mūšio lauke ir nuostolių patyrė aštrią Prigožino ir kitų asmenų kritiką, yra pavojingoje padėtyje“, – rašo „The Washington Post“.

JAV žvalgyba parengė atskirą ataskaitą apie Prigožino nusivylimą Rusijos gynybos ministerija ir įtampą tarp jo ir Rusijos gynybos ministro Sergejaus Šoigu. JAV žvalgybos duomenimis, Prigožinas teigė, kad Rusijos gynybos ministerija per daug pasikliauja „Wagner“, tačiau neskiria jai pakankamai pinigų ir išteklių, kad ji galėtų vykdyti savo misiją.

 

Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas atsisakė komentuoti V. Prigožino ir V. Putino bendravimą, o V. Prigožinas neatsakė į prašymą pakomentuoti.

„Neaišku, ar Prigožinas pirmiausia siekia didesnės įtakos Rusijos gynybos institucijoje, ar turi dar didesnių politinių ambicijų sau ar savo šeimai“, – rašo „The Washington Post“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(14)
(1)
(13)

Komentarai ()

Susijusios žymos: