Kremlius jau ruošiasi blogiausiam? Rusijos pajėgos „rengiasi dirbti radioaktyviosios taršos sąlygomis“  ()

Maskva apkaltino Ukrainą planuojant susprogdinti „nešvarią bombą“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos gynybos ministerija pirmadienį paskelbė, kad paruošė savo pajėgas darbui radioaktyviosios taršos sąlygomis, Maskva apkaltino Ukrainą planuojant susprogdinti „nešvarią bombą“ – ką Kyjivas griežtai neigia.

Po kelių savaičių didėjančios tarptautinės įtampos, po prezidento Vladimiro Putino grasinimų apginti Rusijos „teritorinį vientisumą“ branduoliniais ginklais, tai buvo pirmasis konkretus Maskvos pareiškimas apie pasikeitusį pajėgų pasirengimą.

Gynybos ministras Sergejus Šoigu sekmadienį Vakarų gynybos ministrams pranešė, kad Maskva buvo įsitikinusi, kad Ukraina ruošėsi susprogdinti bombą – įtaisą, naudojantį įprastus sprogmenis, supakuotus su radioaktyviomis medžiagomis, kad užterštumas pasklistų plačioje teritorijoje.

Rusijos branduolinės, biologinės ir cheminės apsaugos pajėgų vadas generolas leitenantas Igoris Kirilovas pirmadienį surengtoje žiniasklaidos konferencijoje sakė, kad tokios atakos tikslas būtų apkaltinti Rusiją dėl radioaktyviosios taršos, apkaltinus ją mažos galios branduolinio ginklo detonavimu.

Ukraina norėjo pavaizduoti Rusiją kaip „branduolinę teroristę“, sakė jis. „Provokacijos tikslas būtų apkaltinti Rusiją masinio naikinimo ginklo panaudojimu ir tokiu būdu pradėti antirusišką kampaniją pasaulyje, kuria būtų siekiama sugriauti pasitikėjimą Maskva“.

 

Kirilovas padarė išvadą: „Krašto apsaugos ministerija organizavo darbus, siekdama atremti galimas provokacijas iš Ukrainos pusės: buvo parengtos pajėgos ir ištekliai darbų atlikimui radioaktyviosios taršos sąlygomis“.

Ukrainos Vakarų sąjungininkai atmetė bet kokius teiginius, kad Kyjivas planuoja panaudoti tokią bombą, o Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sakė, kad kaltinimas yra ženklas, kad Maskva pati planuoja tokį išpuolį ir dėl to kaltins Kyjivą.

 

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas atmetė jų atsakymus.

„Mūsų Vakarų kolegų nepagrįsti neigimai, teigiantys, kad visa tai yra fikcija ir kad pati Rusija planuoja padaryti kažką panašaus, kad vėliau apkaltintų Zelenskio režimą – tai nėra rimtas pokalbis“, – sakė jis žurnalistams.

Rusijos gynybos ministerija pranešė, kad kariuomenės generalinio štabo vadas Valerijus Gerasimovas pirmadienį telefonu kalbėjosi su JAV ir JK kolegomis, kad aptartų galimybę, jog Ukraina gali panaudoti „nešvarią bombą“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(10)
(-4)

Komentarai ()

Susijusios žymos: