Generolas Lapinas su pistoletu užpuolė mobilizuotųjų karių dalinį: skelbiama, kuo viskas baigėsi  ()

Grupė rusų šauktinių buvo išsiųsti į Svatovo sritį, kur juos smarkiai apšaudė Ukrainos kariuomenė. Rusijos armijos generolas A. Lapinas pistoletu grasino į Luhansko sritį besitraukusių mobilizuotųjų vadui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos armijos generolas pulkininkas Aleksandras Lapinas, „Centro" kariuomenės vadas, pistoletu pagrasino mobilizuotųjų,  kurie traukėsi  link rusų užgrobto Svatovo Luhansko srityje, vadui.

Apie tai praneša „Sota", remdamasi vienu mobilizuotu kariu. Pasak leidinio pašnekovo, jis kartu su kolegomis buvo išsiųstas į Svatovo sritį, kur pateko į intensyvius, pusantros paros trukusius, Ukrainos kariuomenės apšaudymus. Dėl to grupė neteko mažiausiai 10 žmonių, kurie  buvo nužudyti, todėl nusprendė trauktis į Svatovą, kad gautų naujus įsakymus.

Tačiau kai jie stovėjo degalinėje, prie jų privažiavo generolas A. Lapinas su asmens sargybiniais ir ėmė grasinti 5-osios kuopos vadui pistoletu. Jis reikalavo, jog mobilizuotieji grįžtų į ankstesnes pozicijas, vadino juos „išdavikais" ir „dezertyrais", taip pat vartojo necenzūrinius žodžius.

Kai A. Lapinas išvažiavo, prie mobilizuotų priėjo kažkoks pulkininkas Rumjancevas, kuris ir toliau įžeidinėjo karius. Atsiliepdamas į mobilizuotųjų prašymą duoti jiems maisto ir vandens, pareigūnas pavadino juos „dvėselienomis, kurios neturėtų nei valgyti, nei gerti, nei miegoti". Galų gale mobilizuotieji buvo išsiųsti nakvoti į mišką. Ryte Rumjancevas grįžo ir, būdamas apsvaigęs, vėl pradėjo žeminti kariškius. Dieną jis vis dėlto atnešė mobilizuotiesiems vandenį ir maistą, o vėliau jie buvo perkelti į Belgorodo sritį Ukrainos ir Rusijos pasienyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(50)
(18)
(32)

Komentarai ()

Susijusios žymos: