[Žinios trumpai] Prasidėjo panika: po minosvaidžių atakos išgyvenę „mobikai“ nebeįleidžiami atgal į Rusiją  ()

Rusijos Federacijos karinė vadovybė draudžia minosvaidžiais apšaudytiems mobilizuotiems kariams grįžti į Rusijos teritoriją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Grupė mobilizuotųjų prašo padėti grįžti į Rusijos Federaciją. Keliolika rusų nori grįžti namo, bet jiems gresia byla dėl dezertyravimo. Šios užpuolikų grupės istorija prasidėjo Luhansko srityje, kur jie pateko į minosvaidžių apšaudymą ir atsitraukė. Kelias dienas jie slapstėsi nuo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų, kai kurie buvo sunkiai sužeisti, keli žuvo.

Mobilizuoto Konstantino Voropajevo žmona Larisa „Dožd“ pasakojo, kad užpuolikams rusų kariams ėmė trūkti maisto ir vandens, jie liko be amunicijos. „Ką rado, tą valgė, gėrė iš balos“, – tvirtina moteris. Dėl to apšaudymą išgyvenę mobilizuotieji nusprendė grįžti į Rusijos Federaciją.

Jų buvo 39. Jie visi nuėjo į pasienį. Tačiau, kaip paaiškėjo, Rusijoje jų niekas nelaukė. Dabar mobilizuotus norima apkaltinti dezertyravimu. Lapkričio 3 d., jie įrašė vaizdo įrašą iš Belgorodo srities. Jie sako, kad niekas nenori jų įsileisti į savo dalinį Rusijos Federacijoje.

 

„Pasiekėme Melovos kaimo ribas. Susisiekėme su komanda, kad mus nuvežtų į dalinio teritoriją Bugučare Rusijos Federacijoje. Buvome nuvežti link Rusijos Federacijos teritorijos, prie sienos, jie nenori mūsų leisti į Rusijos pusę. Rašėme prašymus. Niekas mūsų negirdi... Prašau padėti“, – sako mobilizuotasis. Rusijos karinės vadovybės reakcijos tiesiog nebuvo.

(72)
(2)
(70)

Komentarai ()

Susijusios žymos: