[Žinios trumpai] „Blogos naujienos už 3-4 dienų“: Z-kanalai masiškai praneša apie didelį Rusijos pralaimėjimą Pietuose  (1)

Rusijos Federacijos propagandos kanalai masiškai praneša apie traukimąsi iš dešiniojo Chersono srities kranto.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kitą savaitę Rusijos Federacijos okupacinės pajėgos gali palikti dešinįjį Chersono srities krantą ir net patį Chersono miestą. Lapkričio 6-osios vakarą apie tai masiškai pradėjo rašyti vadinamieji „Z kanalai“ – Rusijos propagandos šaltiniai „Telegram“ tinkle, palaikantys agresiją prieš Ukrainą, skelbia Dialog.UA.

„Turiu blogų naujienų. Šaltiniai praneša apie netrukus 100% įvyksiantį Chersono pasidavimą. Tai įvyks per artimiausias 3-4 dienas... Matyt, kitą savaitę bus žadėtas „sunkių sprendimų laikas“, - rašo Kremliaus propagandistai.

Remiantis palydoviniais vaizdais, tai gali būti tiesa. Atvirųjų šaltinių analitikas Benjaminas Pittetas paviešino filmuotą medžiagą, įrodančią, kad rusai smarkiai stiprina kairiojo Chersono regiono kranto gynybą: stato tris apkasų linijas, bunkerius, gilina karinės technikos pozicijas. Okupantai kasa apkasus net prie Juodosios jūros pakrantės, ruošdamiesi, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos bandys įsiveržti į Krymą.

 

Tikėtina, kad Chersono rusai neatiduos be kovos. Tai neseniai paskelbė Ukrainos prezidento patarėjas Mychailo Podoliakas. Jis perspėjo, kad įsibrovėliai gali net susprogdinti Kachovkos rezervuaro šliuzus, siekdami sulėtinti Ukrainos kontrpuolimą. Dėl to reikšmingos Chersono regiono teritorijos taps ekologinės katastrofos zona.

(43)
(0)
(43)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: