[Žinios trumpai] Situacija katastrofiška: Rusija prašo Kyjivo derybų „be jokių sąlygų"  (4)

Maskva pasiruošusi sėsti prie derybų stalo su Ukraina be išankstinių sąlygų. Po 8 mėnesių karo Kremliaus pozicija derybose su Kyjivu kardinaliai pasikeitė.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-09 [Žinios trumpai] Situacija katastrofiška: Rusija prašo Kyjivo derybų „be jokių sąlygų"  (4)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos valdžia dar kartą paragino Ukrainą derėtis. Šį kartą kreipimąsi išsakė Rusijos užsienio reikalų viceministras Andrejus Rudenko susitikime su žurnalistais lapkričio 8 d.

„Iš mūsų pusės nėra jokių kitų išankstinių sąlygų, išskyrus pagrindinę: kad Ukraina parodytų gerą valią", – sakė V. Putino režimo atstovas. Jis taip pat skundėsi, jog kovo mėnesį derybos dėl taikaus susitarimo žlugo, tariamai ne dėl Rusijos kaltės.

Verta pažymėti, kad Kyjivas dabar yra pasirengęs deryboms su Maskva tik įvykus tam tikroms sąlygoms. Jas lapkričio 7 d. paskelbė prezidentas Volodymyras Zelenskis. Tai visų pirma kariuomenės išvedimas iš visų okupuotų teritorijų, įskaitant Krymą ir Donbasą, nepuolimo ateityje garantijų suteikimas, taip pat reparacijų mokėjimas.

Situaciją savo „Telegram" kanale pakomentavo Rusijos tinklaraštininkas, karo ir politikos apžvalgininkas Anatolijus Nesmijanas (El Muridas).

Anot jo, Kremliaus padėtis šiame kare tokia beviltiška, kad jis tiesiogine prasme maldauja ukrainiečių derybų. „Išvertus į rusų kalbą: na, jau kalbėkimės, kiek laiko galite tik užsiminti kalbomis? V. Zelenskis išreiškė pasirengimą deryboms tam tikromis sąlygomis... Kremlius buvo patenkintas pasirengimu kalbėtis, bet prašo pašalinti visus preliminarius reikalavimus, ar ne, berniukai?" – rašė ekspertas.

 

Kremliui skubiai reikalingos derybos su Ukraina, kad būtų pasiektos paliaubos kare ir sustabdytas Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimas. Pastaraisiais mėnesiais Rusija jau prarado visas Charkivo srities teritorijas, kurias jai pavyko užimti per plataus masto invaziją. Kitas nuostolis - didelės Chersono regiono dalies su regiono centru praradimas. O Rusijos Federacijos valdžia tikrai nenori skirtis su naujomis žemėmis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(194)
(8)
(186)

Komentarai (4)