[Žinios trumpai] „Viskas, dabar Putinas pateko į malūną, nėra jokio šanso pabėgti“  ()

El Muridas įsitikinęs, kad Šoigu nurodytas dešiniojo Chersono srities kranto palikimas yra karinio pralaimėjimo, o ne užkulisinių susitarimų rezultatas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremliaus propagandos šaltiniai ėmė kelti hipotezes apie užkulisinį „susitarimą“, pateisinantį Rusijos pajėgų pabėgimą iš Chersono regiono dešiniojo kranto. Rusijos apžvalgininkas Anatolijus Nesmianas sako, kad tai yra nesąmonė - jokio „Minsko-3“ Putinui niekas nedovanos.

„Dabar Putino niekas niekur nepaleis. Jis pateko į malūną, ir kol nebus sumaltas į miltus, tol jo nepaliks", – rašė ekspertas.

Jis atkreipė dėmesį į tai, kad tą dieną, kai buvo paskelbta apie Rusijos pajėgų išėjimą iš Chersono, Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova pasiūlė Kyjivui sėsti prie derybų stalo, „atsižvelgiant į iškylančias realijas“. Kremlius nori pataisyti situaciją fronte, bet derybose vis tiek nesutiktų kalbėti apie Chersoną, Zaporižią, Donbasą ir Krymą. Tikimybė, kad Ukraina su tuo sutiks, yra nulinė.

 

„Dabar, kai Kremlius trečią kartą parodė „gerą valią“, prasmės sutikti derėtis visiškai nebeliko“, – aiškino Muridas.

Vienintelis Kremliaus pasiekimas Chersono istorijoje – Rusija vis dar turi galimybę išgelbėti bent savo reguliariosios armijos likučius. Muridas abejoja, ar paliaubos padėtų Kremliui sukurti naujas pajėgas puolimui.

(87)
(0)
(87)

Komentarai ()

Susijusios žymos: