JAV generolas paviešino galingą Ukrainos kontrpuolimo strategiją: Krymo likimas nulemtas  ()

Amerikiečių generolas įsitikinęs, kad Ukrainos kontrpuolimo operacijos rezultatas jau neišvengiamas, tai lems Krymo išvadavimą iki 2023 metų vasaros.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs JAV sausumos pajėgų Europoje vadas generolas leitenantas Benas Hodgesas tai sakė interviu „Radio Svoboda" metu.

Jis atkreipė dėmesį į tai, kad kontrpuolimas susideda iš dviejų sparnų pusių - Chersono kryptimi ir rytuose, kurie susijungia Krymo pusiasalio prieigose.

„Pagalvokite apie Ukrainos kontrpuolimą, kuris prasidėjo rugsėjį. Kairysis kontrpuolimo sparnas yra operacija, prasidėjusi Charkive, dabar ji vyksta prie Donecko ir juda Mariupolio link. Kitas sparnas yra Chersone. Tai yra dešinysis sparnas. Taigi abu šie sparnai susilieja Kryme. Visi keliai veda į Krymą".

Benas Hodgesas mano, kad kovos Chersone ir jo apylinkėse tęsis kelias savaites, kol Ukrainos ginkluotosios pajėgos sunaikins visus užpuolikus dešiniajame Dniepro krante. Mariupolio išvadavimas, jo nuomone, įvyks daug greičiau nei miestą užgrobs Rusijos kariuomenė. Pirma, dėl to, kad okupantai neturi motyvacijos kovoti už jį iki mirties, kaip tai padarė Mariupolio gynėjai ukrainiečiai. Antra, okupantai anksčiau ar vėliau supras, kad yra įstrigę, nes už jų liks Azovo jūra.

Be to, Rusijos kariuomenės pajėgumai riboti, joje vis mažiau technikos, senka logistikos sistema.

„Žinoma, aš pasitikiu atvirais šaltiniais, bet žinome, jog ukrainiečiai perima visokius rusų karių skundus, kad jie nebeturi automobilių, neturi dalių, neturi amunicijos", – sakė B. Hodgesas.

Kaip klostysis mūšis dėl Krymo?

 

Generolas B. Hodgesas įsitikinęs, kad įvažiuoti į pusiasalį, kurį su žemynu jungia tik keli siauri keliukai, Ukrainos pajėgoms nebus didelių problemų. Artėjant prie Krymo, Ukrainos pajėgos galės panaudoti HIMARS ir kitas sistemas, skirtas tiksliam didelio nuotolio smūgiui. Juodosios jūros laivynas negalės jų apsaugoti, nes Rusijos laivai jau slepiasi nuo Ukrainos priešlaivinių raketų ir dronų.

„Kai Ukrainos pajėgos pradės naudoti tiksliai valdomus ginklus kiekviename Krymo aerodrome ir karinio jūrų laivyno bazėje, Rusijos pajėgos taps labai pažeidžiamos", – sakė B. Hodgesas.

 

Generolas atkreipė dėmesį į tai, kad įsibrovėliai negalėjo apsaugoti Krymo tilto nuo sabotažo, ir jis daro prielaidą, jog ukrainiečiai bandys padaryti jį netinkamu naudoti. Iki to laiko rusai nebegalės papildyti atsargų sausuma, per Mariupolį, todėl Rusijos vadovybė turės nuspręsti, kiek ji pasiruošus prarasti ir ar kovai tęsti dar turi atsargų.

„Todėl, jei mes, Vakarai, ir toliau palaikysime Ukrainą, būsiu tikras, kad Krymas bus išlaisvintas 2023 metų vasarą", – pareiškė Benas Hodgesas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(79)
(1)
(78)

Komentarai ()