[Žinios trumpai] Skelbiamas didžiulis strateginis Rusijos pralaimėjimas: HIMARS sudaužys visus kelius iš Krymo!  ()

Trys svarbūs keliai, tiltai ir daugybė kitų svarbių Rusijos logistikos objektų bus pasiekiami HIMARS sistemomis. Itin svarbiam Rusijai pajėgų tiekimo maršrutui Ukrainos pietuose iškils grėsmė.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-11 [Žinios trumpai] Skelbiamas didžiulis strateginis Rusijos pralaimėjimas: HIMARS sudaužys visus kelius iš Krymo!  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinių Amerikos Valstijų Generalinio štabo pirmininkas Markas Milley sakė, kad JAV stebi Rusijos kariuomenės išvedimą iš Chersono. „Jūs matote Rusijos kariuomenės išvedimą iš Chersono, mes stebime to pradžią. Vakar buvo gynybos ministro Šoigu pranešimas. Ir tai vyksta“, - sakė Milley.

Per spaudos konferenciją Niujorke generolas Milley sakė, kad Rusija į šiaurę nuo Dniepro sukoncentravo iki 30 000 karių, o juos visus perkelti į pietus prireiks kelių dienų ar net savaičių.

„Financial Times“ pažymi, kad be simbolinės Chersono, kaip vienintelio regioninio centro, kurį Rusija užėmė per 8 mėnesius, reikšmės, miestas svarbus ir strategine prasme. Jis yra maždaug 100 kilometrų nuo sąsiaurio, jungiančio Ukrainos žemyninę dalį su Krymu. Chersonas yra labai arti sausumos kelių į Krymą.

Trys svarbūs keliai, einantys per tiltus, ir nemažai svarbių Rusijos logistikos objektų, įskaitant amunicijos sandėlius, jau tuoj bus pasiekiami HIMARS sistemomis. Rusijos pajėgoms bus sunku permesti pajėgas ir atsargas iš Krymo į likusią Ukrainos dalį. Ukraina ne tik galės ugnimi kontroliuoti sausumos Krymo prieigas, bet tikriausiai ryšis ir vėl nutraukti vandens tiekimą Krymui.

 

Be to, Rusijai reikės perkelti daugiau karių pietų kryptimi, kad būtų apsaugotos aneksuoto pusiasalio prieigos. Nors Rusija manė per kelias dienas užimti Kyjivą, dabar Rusija ruošiasi Krymo gynybai. Ir nors propaganda rusus tam paruošė ir įtikins juos, kad Ukraina ir taip būtų puolusi Krymą, nepriklausomai nuo to, ar Rusija vasario 24 dieną būtų įsiveržusi į Ukrainą, Rusijoje greitai ims kilti klaustukai. Už ką žuvo tūkstančiai jaunų vyrų, kam ta mobilizacija, kodėl reikėjo kalbėti apie karinę galią, jei dabar palei Krymo pusiasalio ribas reikia skubiai kasti apkasus.

(74)
(1)
(73)

Komentarai ()

Susijusios žymos: