Rusijos Baltijos laivynas neskandino cheminių ginklų prie Švedijos krantų, teigia buvęs vadas Jegorovas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

lightfire 2010-02-05 21:09
Be įrodymų sunku kažką tvirtinti - nuskandino ar ne. Spekuliuojant galima ir patikėti - buvo chaotiški laikai, daug ką pateriojo buvusi "nenugalimoji", daug ką išpardavė, daug ko įvairiausiais būdais atsikratė. papr ekspertizė parodytų kas yra kas, juolab, kad Baltijos jūra nėra gili
gabus 2010-02-05 21:35
Aha. Įdomu dabar tai skelbia?
Arns 2010-02-05 21:56
jog Baltijoje visokio Š pilna seniai žinoma, po abiejų karų daug kas sukeliavo jūron, nes tada dar vyravo teorija jog giliai giliai po vandeniu viskas užsikonservuoja ir tampa nebepavojinga.
Edgaras 2010-02-06 06:05
Idomu apie kokias radioaktyvias medziagas jie cia kalba Aisku tik viena, kad po pirmojo pasaulinio karo buvo pasirasyta versalio taika sutartis, kuri uzdraude gamybe, eksporta ir naudojima cheminiu ginklu ir medziagu tokiu kaip Ipritas. Tiek rusai, tiek vokieciai turejo begale Iprito. Dauguma jo buvo paskandinta baltijos juroje, tiesiog nesivarginant su visais laivais :> Del APK reiketu pasigilinti, bet vargiai ar labai daug ka atkastum vis del to vokieciai daug sudegino dokumentu, o rusai "netycia" kazkur pamete savo archyvuose, arba tiesiog sunaikino arba islaptino 100metu ar daugiau. Pabaigai: Baltijos jurai arteja pabaiga, o nord stream'ui mindesweeper zaidimas.
Nerkashis 2010-02-06 21:22
Tai kad ne tik Baltijos jūrai, bet ir visoms pakrantės šalims. Man irgi keista - negi neina suorganizuot kokios nepriklausomos tyrimų grupės dugno žvalgymui. Gera proga būtų http://www.technologijos.lt/n/technolog ... psnis-7441 išbandyt savo kūrinį.
Arns 2010-02-06 21:27
Toks jūroje bevertis, ypač stebėjimui, reikia geros įrangos. Galų gale, kas iš to jeigu ir ras? Niekas nevalo Baltijos nuo ginklų kurių palaidojimo vietos žinomos, o čia dar po visą jūrą prasinešti... Iš kiek kartų dar mes savo pakrantėje vis ką naujo atrandame. Taigi, sakyčiau tokių dalykų paieška, tai adatos ieškojimas didžiuliame klojime pilname šieno.
Nerkashis 2010-02-06 21:41
Bet vistiek yra įtarimai kur jie galėtų būt palaidoti pvz. prie Švedijos krantų. Nereiktų visos jūros žvalgyt... Kas iš to jei ras? Ruskeliam, kurie ramina kad dugnas švarus (Nord Stream) ir kurie teigia kad nelaidojo jokio cheminio ginklo, būtų riebus antausis. Aišku, dar reiktų įrodyt kad čia jų, o ne kokių vokiečių ar dar kieno.
Arns 2010-02-06 22:51
vien Švedijai priklausantis jūros plotelis kelis kartus viršija Lietuvos plotą, kaip manai, kiek laiko reiktu išžvalgyti? Jeigu būtu žinoma kur tiksliau, bet ir tai daug daug ieškoti. Taigi, čia reiktu suplukdyti visus Baltijos jūroje esančius paieškos laivus ir tai, vargu ar per kelis mėnesius kažkas būtu rasta. Juk jei radinys, reikia iki jo nusileisti pasižiūrėti kas ten...
Nerkashis 2010-02-06 23:05
Bet juk ir mūsų laivynas mėgsta su bendraminčiais išplaukt paieškot minų jūroj. Galėtų prie to paties ir giliau žvilgtelt. Žinoma mažai kam rūpi tie nuodai ant dugno. Tik ar išeis padarinius likviduot?
aroundval 2010-02-06 23:37
Visa cheminių ginklų laidojimo istorija http://www.technologijos.lt/n/mokslas/g ... s-3704&l=2
lightfire 2010-02-07 00:21
cheminius ginklus rast - tai ne minų ieškoti, reikia žinoti bent apytikslę vietą, o juk skandinami nebuvo tiesiog vienoje vietoje - per bortą bile kaip gali išmėtyti, srovės nunešios, į minkštą dugną nusės - aptikti nėra lengva ieškant random. Jei žinoma vieta - vien Švedijos išminavimo laivai būtų suinteresuoti, o manau ir kitų valstybių, tame tarpe ir Lietuvos prisijungtų, jei Švedija paprašytų pagalbos paieškoms.