Rusijos Baltijos laivynas neskandino cheminių ginklų prie Švedijos krantų, teigia buvęs vadas Jegorovas  (11)

Pranešimas, kad Rusijos Baltijos laivynas dešimtojo dešimtmečio pradžioje galbūt skandino cheminius ginklus ir radioaktyviąsias medžiagas prie Švedijos krantų, neatitinka tikrovės, pareiškė buvęs šio laivyno vadas Vladimiras Jegorovas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tai visiški paistalai ir akivaizdi provokacija, platinama tarptautiniu lygiu. Laivyno pajėgos, kurios dešimtojo dešimtmečio pradžioje pasitraukė iš Liepojos karinės jūrų bazės Latvijoje, neturėjo cheminio ginklo, radioaktyviųjų medžiagų ir atliekų“, – naujienų agentūrai „Interfax“ sakė admirolas V.Jegorovas, kuris Baltijos laivynui vadovavo 1991–2000 metais.

„Be to, Rusijos kariuomenės išvedimą kontroliavo atitinkamos šios valstybės institucijos. Net jei ir būtume labai norėję ką nors paslėpti ar nuslėpti nuo jų, tai nebūtų pavykę, – sakė admirolas. – Rusijos Baltijos laivynas ir Liepojos karinės jūrų bazės vadovybė veikė griežtai pagal Rusijos ir Latvijos susitarimus dėl laivyno iškėlimo.“

Švedijos visuomeninė televizija STV ketvirtadienį išplatino pranešimą, kad Rusijos ginkluotosios pajėgos dešimtojo dešimtmečio pradžioje galbūt išmetė į jūrą prie Švedijos krantų cheminius ginklus ir radioaktyviąsias medžiagas, atgabentus iš Liepojos karinio uosto.

Atsakydamas į tai buvęs Latvijos gynybos ministras Talavas Jundzis pareiškė, kad „būtų atrodę keista, jeigu tai būtų įvykę, tada mes būtume sukėlę didelį triukšmą. Aš manau, būtų garsiai reaguota.“

Savo ruožtu buvęs Latvijos saugumo departamento vadovas Janis Aivaras Baškeris, kuris dalyvavo derybose dėl Rusijos kariuomenės išvedimo iš Latvijos, pareiškė taip pat negalintis patvirtinti informacijos dėl cheminio ginklo laidojimo praėjusį dešimtmetį Baltijos jūros dugne.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (11)