[Žinios trumpai]„KAS TAI PADARĖ?!“ Galingas sprogimas Rusijos kariniame aerodrome - sudaužyti strateginiai bombonešiai, yra žuvusiųjų ir sužeistų  ()

„KAS TAI PADARĖ? Sprogimas Engelso aerodrome. Sako, kad buvo apgadinti du rašistiniai strateginiai bombonešiai. Yra žuvusiųjų ir sužeistų. Esame nuliūdę. Su Savanorių diena!“


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-12-05 [Žinios trumpai]„KAS TAI PADARĖ?!“ Galingas sprogimas Rusijos kariniame aerodrome - sudaužyti strateginiai bombonešiai, yra žuvusiųjų ir sužeistų  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gruodžio 5 d., ankstų rytą, Rusijos miestų -  Saratovo ir Engelso, kur netoliese yra Rusijos aviacijos ir kosmoso pajėgų aerodromai, gyventojai pranešė apie „garsų sprogimą“, rašo „Telegram“ kanalas „Saratov24“.

„Socialiniuose tinkluose pasirodė žinutės, ten buvo publikuojami ir vaizdo įrašai, kuriuose matėsi ryškus blyksnis“, – rašo rusų šaltinis.

Jei fotoaparate buvo nustatytas teisingas laikas, sprogimas įvyko 06:04 vietos laiku (04:04 Kyjivo laiku). Vaizdo įraše iš blykstę nufilmavusios stebėjimo kameros garsas mikrofoną pasiekė po 12 sekundžių, tai yra, sprogimas įvyko apie 4 km nuo stebėjimo taško. Jis buvo toks stiprus, kad sudrebėjo kamera.

Kitame vaizdo įraše su moterimi prie įėjimo, likus 20 sekundžių iki blykstės, pasigirsta garsas, panašus į skrendančios raketos ar lėktuvo garsą.

Saratovas yra dešiniajame Volgos krante, 458 km nuo Ukrainos sienos (jos okupuotos rytinės dalies). Kitoje pusėje yra Engelso miestelis su to paties pavadinimo oro baze, iš kurios (be kitų paleidimo punktų) kyla bombonešiai, šaudydami raketomis į Ukrainą.

 

Engelso apygardos vadovas Dmitrijus Plechanovas „SarInform“ nepatvirtino informacijos apie sprogimą Engelse, sakydamas: „Neturime informacijos, kad Engelse kažkas sprogo“.

Papildyta 10:01 val. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karinių oro pajėgų vadovybės atstovas Jurijus Ignatas ryte feisbuke parašė:

 

„KAS TAI PADARĖ? Sprogimas Engelso aerodrome. Sako, kad buvo apgadinti du rašistiniai strateginiai bombonešiai. Yra žuvusiųjų ir sužeistų. Esame nuliūdę. Su Savanorių diena!“.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(211)
(2)
(209)

Komentarai ()

Susijusios žymos: