HIMARS ištaškė „kadyroviečių“ vyriausiąją vadovybę: aukų beprotiškai daug, tarp žuvusių specialiai Kadyrovo paskirtas „stebėtojas“  ()

Geromis „Medžiotojų guolio“ bazės sąlygomis gyveno ne eiliniai „kadyroviečiai“, o vyriausioji vadovybė.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-12-11 HIMARS ištaškė „kadyroviečių“ vyriausiąją vadovybę: aukų beprotiškai daug, tarp žuvusių specialiai Kadyrovo paskirtas „stebėtojas“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vėlų gruodžio 10 d. vakarą Ukrainos kariai pataikė į bazę „Medžiotojų guolis“ Melitopolyje. „Kadyroviečiai“ ten buvo įsirengę savo „guolį“. Tarp „200-ųjų“ greičiausiai atsidūrė ir Kadyrovo paskirtas regiono „stebėtojas“.

Vietinis „RIA Melitopol“ leidinys iš pradžių paskelbė informaciją, kad ten kolaborantas Jevgenijus Balickis šventė savo gimtadienį. Vėliau paaiškėjo, kad jis šventė Kryme.

Manoma, kad bazėje pasidarbavo HIMARS. Prasidėjo didelio masto gaisras, įsibrovėliai atsidūrė po griuvėsiais. Rusai paskubėjo pareikšti, kad įstaigoje, neva, ilsėjosi civiliai, tačiau smūgiai įvyko komendanto valandos metu.

Pasak vietinio leidinio, „Medžiotojų guolyje“ buvo įkurdinti „kadyroviečiai“. Žuvusių ir sužeistų įsibrovėlių buvo tiek daug, kad greitosios medicinos pagalbos automobiliai nespėjo visų pasiimti ir išvežti. Apie įsibrovėlių nuostolių mastą liudija jau tai, kad greitoji pagalba į įvykio vietą iškviesta iš viso miesto, net iš atokiausių pakraščių. Nukentėjusieji buvo nedelsiant išvežti į Krymą, nes Melitopolio ligoninėse nebėra vietos.

Publikacijoje rašoma, kad geromis „Medžiotojų guolio“ bazės sąlygomis gyveno ne eiliniai „kadyroviečiai“, o vyriausioji vadovybė.

„Yra žinoma, kad rusų įsibrovėliai gyveno poilsio centre „Medžiotojo guolis“. Ten jie ilsėjosi, linksminosi, valgė restorane ir ilsėjosi pirtyje. Akivaizdu, kad tokiomis prabangiomis sąlygomis paprasti kariai negalėjo gyventi, o tai reiškia, kad dėl naktinių sprogimų Melitopolyje galima tikėtis negrįžtamų nuostolių tarp okupantų „viršūnių“. Pirminiais duomenimis, didžiausių nuostolių patyrė Kadyrovo vyrai. Pranešama,  kad tarp jų galėjo būti ir buvo eliminuotas Kadyrovo paskirtas „stebėtojas“ Muradas Saidovas“, – pažymi leidinys.

 

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(268)
(1)
(267)

Komentarai ()

Susijusios žymos: