[Žinios trumpai] Putinas slapta ruošia 200 000 kareivių armadą: Zalužnas skelbia, kur ir ką puls Rusija  ()

Rusijos Federacija ruošia 200 000 karių antrai atakai prieš Kyjivą, taip pat planuoja atakas prieš kitus fronto sektorius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Jie vėl vyks į Kyjivą“, – sakė V. Zalužnas, jog gali prasidėti naujas didelis Rusijos puolimas. Vyriausiasis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadas Valerijus Zalužnas neabejoja, kad priešas dar kartą bandys atakuoti Ukrainos sostinę, šiems tikslams jis ruošia 200 000 karių. Apie tai Ukrainos kariuomenės vadas paskelbė interviu „The Economist" metu.

Generolo teigimu, „Rusijoje vykdoma mobilizacija pasiteisino, o teiginiai apie baisias priešo problemas ir apie tai, kad mobilizuotieji nekovos, neatitinka tikrovės".

„Caras sako kariauti, ir jie eina kariauti", – pridūrė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas. Ukrainos pusės vertinimu, Rusija turi 1,2–1,5 mln. žmonių kovinį rezervą. Dabar rusai apmoko apie 200 000 naujų karių, renka personalą ir įrangą naujam didelio masto puolimui. Jau sausį, bet, greičiausiai, pavasarį Maskva gali pradėti dideles puolimo operacijas ne iš Donbaso, o iš Pietų ar net iš Baltarusijos teritorijos.

 

Šio puolimo tikslas bus bandymas atstumti Ukrainos dalinius, neatmetama pasikartojančių atakų prieš sostinę ir bandymų ją užimti galimybė, sakė V. Zalužnas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(11)
(6)

Komentarai ()