[Žinios trumpai] Paaiškino, kaip skaičiuojami okupantų nuostoliai: skaičiai tiesiog įspūdingi - realybėje dar didesni nei skelbiama  ()

Ukrainos prezidento patarėjas Michailas Podoliakas išsamiai paaiškino, kaip skaičiuojami žmogiškieji okupantų nuostoliai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak Podoliako, Rusijos nuostolių skaičius jau seniai viršijo trokštamus 100 000, o tai rodo, kiek „200-ųjų“ (žuvusieji vadinami „kroviniu 200“) rusų iš tikrųjų egzistuoja šiandien. Michailo Podoliako interviu galima pažiūrėti „YouTube“.

Podoliakas apie rusų nuostolių per karą Ukrainoje skaičiavimus sakė taip: „Mano nuomone, matematiškai jų yra daugiau. Dabar paaiškinsiu kodėl. Tai, ką skelbia generalinis štabas, yra Rusijos Federacijos gynybos ministerijos nuostoliai (tai yra profesionalų kariuomenė ir mobilizuotieji). Asmenys, kurie kariauja ne pagal sutartį (tai, kaip taisyklė, nuteistieji), yra vertinami atskirai, privačių įmonių, tokių kaip „Wagner“, sudėtyje. Tai atskiras skaičius, nes jis nepatenka į Krašto apsaugos ministerijos nuostolius. Ir atskirai atsižvelgiama į vadinamosios nacionalinės gvardijos, kuri vykdo baudžiamąsias operacijas, nuostolius“.

 

Michailas Podoliakas pasiūlė, koks turėtų būti bendras realių nuostolių skaičius, atsižvelgiant į visus nuo vasario 24 d. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų likviduotus rusus: „Mano nuomone, skaičius yra šiek tiek didesnis. Jau yra daugiau nei 100 tūkst. Galbūt 110, 115 ar 120 tūkst. Sanitarinių nuostolių jau neskaičiuoju. Jie gana dideli.“

(55)
(2)
(53)

Komentarai ()

Susijusios žymos: