„Karas galėtų pasisukti pagal visiškai kitą scenarijų“: Ždanovas atskleidė Rusijos planą padalinti Ukrainą į 2 dalis (Video)  ()

Karo ekspertas Olegas Ždanovas atskleidė vieno iš Rusijos valdžios planų atakuoti Ukrainą, kuris nebuvo įgyvendintas, detales.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karas galėjo vykti pagal visiškai kitokį scenarijų, jei priešas būtų puolęs kita kryptimi. Šią informaciją pateikė Olegas Ždanovas, kai jis atsakinėjo į klausimą, ar užpuolikai gali imtis kampanijos prieš Sumus, vėliau Poltavą ir Dnieprą, o tada bandyti atkirsti kairiojo kranto Ukrainos dalį.

Karo ekspertas pateikė išsamų atsakymą, išsakydamas likusias Rusijos Federacijos galimybes.

Ukrainos kariuomenės atsargos pulkininkas įvardijo scenarijų, pagal kurį įvykiai Ukrainoje galėjo susiklostyti karo pradžioje, jei ukrainiečiai nebūtų sugebėję sustabdyti priešo: „Tai senas planas, svarstytas pirmuosiuose karo mėnesiuose, bet Rusija šio plano nesigriebė. Jie iki Poltavos per Dnieprą nenuėjo: už Dniepro dešiniuoju krantu ėjo per Černobylį, per Žitomyrą į Kijevą. Jie mėgino apjuosti Charkivą ir Zaporožę, bet mes sulaužėme jų visų planus“.

Olegas Ždanovas pasakojo, kokiomis sąlygomis Rusijos kariuomenė gali bandyti įgyvendinti puolimo planus iš Sumų srities, kad užgrobtų kairiojo kranto Ukrainą: „Norint įvykdyti tokį gilų proveržį, reikia visų 200 000 karių judančių Sumų kryptimi. Tada yra tikimybė, bet tuo pačiu 200 000 karių turėtų būti padalinta į tris dalis (pirmasis smūgio ešelonas, kuris prasilaužia mūsų gynybą, antrasis ešelonas, kuris plėtoja puolimą giliai ir trečiasis rezervinis ešelonas, kuris stoja į mūšį, kai gylis pasiekia operatyvinį“.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(9)
(1)

Komentarai ()