[Žinios trumpai] M. Feiginas: „Ukraina turi ginklą, su kuriuo gali susprogdinti net patį Kremlių“  ()

Jeigu bepiločiai orlaiviai sugebėjo pataikyti į strategiškai svarbias oro bazes, tuomet jie galės nuskristi iki Maskvos, įsitikinęs Markas Feiginas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Išpuoliai prieš karinius aerodromus parodė, kad Rusija neturi patikimos gynybos sistemos nuo nepilotuojamų orlaivių. Kaip leidiniui „Obozrevatel" užsiminė Rusijos žmogaus teisių aktyvistas Markas Feiginas, netgi Kremlius gali būti pažeidžiamas.

Nežinomi bepiločiai orlaiviai, pasak daugelio ekspertų – Ukrainos, nors Kyjivas nepatvirtino savo dalyvavimo, atakavo oro bazes giliai Rusijos ginkluotųjų pajėgų užnugaryje – Smolensko ir Riazanės srityse. Po antpuolių Rusijos valdžia tvirtina, jog Maskva yra kur kas geriau apsaugota, tačiau greičiausiai ji meluoja.

„Šis 700 kilometrų atstumas nuo Ukrainos sienos yra toks pats kaip iki Rubliovkos ar Kremliaus. Dronas gali skristi tiesiai į Šv. Jurgio salę", - sakė Markas Feiginas.

Ekspertas atkreipė dėmesį į tai, kad atakos prieš Rusijos aerodromus Engelse ir Diagileve yra precedento neturintys atvejai, nes tokių smūgių Rusijos Federacijos teritorijoje nebuvo dešimtmečius – nuo ​​Antrojo pasaulinio karo. Šios bazėse stovėjo strategiškai svarbūs bombonešiai, trys iš jų sunaikinti, nes šlovingos oro gynybos sistemos negalėjo jų apsaugoti nuo UAV.

 

„Rusai sako, kad Kremlius ir atskiri objektai turi tam tikrą apsaugą, įskaitant antidronus. Neva yra kažkokia sistema virš Maskvos. Visa tai yra kalbos", - pareiškė Markas Feiginas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(101)
(0)
(101)

Komentarai ()