„Mocarto grupė“ – atskleista, kad Ukrainoje yra 40 JAV jūrų pėstininkų grupė ir ką jie ten veikia (Video)  ()

Ukrainoje yra 40 buvusių JAV jūrų pėstininkų, kurie sukūrė „Mocarto grupės“ organizaciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įkūrėjas Andy Milburnas sako, kad jie savanoriauja ir moko Ukrainos karius, o kovose nedalyvauja.

Buvęs JAV jūrų pėstininkas Andy Milburnas kovo mėnesį atvyko į Ukrainą dirbti laisvai samdomu žurnalistu. Po kurio laiko jis suprato, kad nori ne tik nušviesti įvykius. Todėl kartu su savo broliais jis organizavo Kijevo teritorinės gynybos mokymus. Tuo metu jie veikė kaip instruktoriai, o Rusijos kariuomenė dar nebuvo pabėgusi iš Kijevo. Po šiaurinių Ukrainos regionų deokupacijos Milburnas buvo šokiruotas to, ką pamatė Bučoje.

Todėl buvę jūrų pėstininkai nusprendė likti Ukrainoje. Jie sukūrė savanorių organizaciją „The Mozart Group“ (Mocarto grupė). Jo dalyvių veikla yra skirta vietos gyventojų, ypač Bachmuto ir Soledaro, evakuacijai, taip pat Ukrainos kovotojų mokymui.

Daytonas yra „Mocarto grupės“ evakuacijos brigados vadovas, kilęs iš Airijos. Jis sako, kad jie pristato maistą žmonėms karštuose taškuose, nes tokios organizacijos kaip „The World Kitchen“ atsisako ten vykti dėl didelio pavojaus. Taip pat buvęs kariškis sako, kad iš gyvenviečių sunku išvežti žmones, nes daugelis bijo arba nenori išvykti. Priežastys gali būti ir nepakankami finansiniai ištekliai, ir noras likti savo namuose iki paskutinio.

 

Įkūrėjas Andy Milburnas sako, kad turi dešimtmečių karinę patirtį. Tarnybą paliko prieš 3 metus. Pavadinimą „Mocarto grupė“ sugalvojo vienas iš organizacijos narių.

„Pavadinimas man tada atrodė dviprasmiškas. Mes nesame tokie kaip „Wagner“ grupė. Sunku rasti organizaciją, kuri būtų labiau nepanaši į „Wagner'ius“, tiesa? Taip, mes visi esame profesionalūs kariškiai. Jau vien tai skiria mus nuo „Wagner“ – mes nenešiojame ginklų, nekariaujame. Mes čia, Donbase, mokome Ukrainos karius. Gelbėjame civilius“, – sako „Mocarto grupės“ įkūrėjas.

 

Kartu jis pažymi, kad jie galėtų kariauti, nes turi didelę karinę patirtį, tačiau jų yra tik 40. Todėl daug efektyviau rengti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kovotojus.

„Mes nesame samdiniai ir, žinoma, nesame privati ​​karinė kompanija. Mes esame savanorių organizacija“, - pabrėžia Milburnas.

„Wagner“ smogikus Milburnas vadina karo nusikaltėliais. Jis matė jų nusikaltimus Sirijoje, Malyje, įvairiose Afrikos vietose, o dabar jie tą patį daro Ukrainoje. Ir tarp „Wagner“ grupės ir „Mocarto grupės“ nėra nieko bendro.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(124)
(4)
(120)

Komentarai ()