[Žinios trumpai] Girkinas pasiūlė į Ukrainą nusiųsti milijoną kareivių: Rusijoje iš karto kilo audringa reakcija  ()

Girkinas skelbia, kad reikalinga nauja milijono rusų mobilizacija, tačiau ši idėja sulaukė aštrios kritikos net Rusijos Federacijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs „DLR“ pajėgų vadas ir buvęs Rusijos specialiųjų tarnybų karininkas, garsus karo nusikaltėlis Igoris Girkinas-Strelkovas pasiūlė Rusijos valdžiai mobilizuoti dar milijoną rusų, kad Rusija išgyventų ir laimėtų karą prieš Ukrainą.

„Teoriškai Rusijos Federacija, kad laimėtų šį karą, gali ir privalo pridėti, ne mažiau kaip milijoną žmonių prie pajėgų, kurias ji turėjo vadinamosios specialiosios karinės operacijos pradžioje. Mažiau tiesiog, tikriausiai, neišeis. Kuo greičiau tai bus padaryta, tuo greičiau“, – sakė Strelkovas.

Tačiau Girkino idėja sukėlė aštrią kritiką Rusijos Federacijoje, kur žmonės teigia, kad Maskva tiesiog negali susidoroti su tokiu mobilizuotųjų kiekiu. Anatolijus Nesmianas, analitikas ir tinklaraštininkas, rašo apie tai savo „Telegram“ kanale.

„Belieka pas kinus užsakyti milijoną ietigalių ir suplanuoti milijoną duobių. Ir tuoj pat eiti į šturmą. Klausimas bus tik vienas: kur jie visi vėliau bus palaidoti“, – atsakė jis į Strelkovo idėją.

Anot jo, efektyvioms kovinėms operacijoms atlikti reikia vieno seržanto dešimčiai mobilizuotųjų. Kiekvienai penkiasdešimčiai mobilizuotų – bent vieno vyresniojo leitenanto. Šimtui – kapitono. Pusei tūkstančio – majoro. Taigi milijonui mobilizuotų reikia apie 50 000 karininkų ir 100 000 seržantų, turinčių vadovavimo patirties. Tačiau Rusijos Federacijoje tiek karininkų tiesiog nėra.

 

Be vadų mobilizuotieji pavirsta patrankų mėsa ir netvarkinga minia, kurią prie Svatovo ir Bachmuto sumuša Ukrainos ginkluotosios pajėgos. Anot eksperto, Rusija nepajėgs susidoroti su tokiu mobilizuotų žmonių skaičiumi.

„Šalia štabo dar reikia virėjų, tvarkdarių, vairuotojų. Ar vežimais pristatys košę į fronto liniją? Tai iš kur gauti tiek arklių?“ - sakė Nesmianas, juokdamasis iš Girkino idėjų.

(89)
(2)
(87)

Komentarai ()

Susijusios žymos: