„Nėra ir nebus“: Rusijoje skelbiamas galingas straipsnis, kodėl T-14 „Armata“ taip ir nepasirodė Ukrainos fronte  (1)

„Specialiosios operacijos“ nesėkmės fone Kremliaus propaganda ėmė pripažinti, kad pasakojimai apie neįtikėtiną Rusijos karinę galią yra melas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-01-02 „Nėra ir nebus“: Rusijoje skelbiamas galingas straipsnis, kodėl T-14 „Armata“ taip ir nepasirodė Ukrainos fronte  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos propagandinis leidinys „Voennoye Obozrenie“ („Karo apžvalga“) paskelbė ilgą straipsnį apie tai, kodėl Rusijos pajėgos neturi ir neturės tanko T-14 „Armata“, kurį Rusijos ekspertai vertina kaip vieną geriausių pasaulyje. Apie tai rašo Dialog.ua.

Straipsnio „Armatos“ nebus. Galima išsiskirstyti“ autorius pripažįsta, kad šis tankas, kurio kūrimas pradėtas dar 2009 m., tapo pasityčiojimu ir metafora, kai kalbama apie nesibaigiančias statybas.

Pažymima, kad Rusija neturi ir artimiausiu metu nėra galimybių serijinei „Armata“ gamybai. Keli pagaminti paradams bei bandymams, bet tai - viskas.

„Armata“ Ukrainos frontuose taip ir nebuvo pastebėta. Rusijos kariuomenė yra priversta kovoti su morališkai ir fiziškai pasenusiais tankais, kurie dėl didžiulių nuostolių buvo ištraukti iš saugyklų.

 

Kaip teigiama straipsnyje, pagrindinės „Armata“ programos problemos – variklių ir elektronikos komponentų trūkumas. Dėl sankcijų ir bendros Rusijos pramonės degradacijos masinė T-14 gamyba artimiausiu metu yra neįmanoma.

(157)
(5)
(152)

Komentarai (1)