[Žinios trumpai] Stoltenbergas skelbia apie naują galingą Rusijos armadą: „bus didžiulis puolimas“  ()

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas mano, kad Rusija savo agresijos prieš Ukrainą metu ruošia naują puolimo bangą, taip pat ragina nenuvertinti Rusijos Federacijoje vykdomos mobilizacijos poveikio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jis tai pasakė interviu BBC Radio 4 kanalui „World at One" programoje, praneša „Europos tiesa".

Jensas Stoltenbergas pabrėžė, kad Ukraina dabar turi pranašumą mūšio lauke ir priminė, jog tai tęsiasi jau seniai. Tačiau jis mano, kad Ukraina dar nepajuto visų rudenį Rusijos Federacijoje įvykusios vadinamosios „dalinės mobilizacijos" pasekmių.

„Ukrainos pajėgos žengia į priekį jau kelis mėnesius, bet mes taip pat žinome, kad Rusija sutelkė daug daugiau pajėgų (nei panaudojo mūšio lauke), daugelis jų šiuo metu dalyvauja apmokymuose", – sakė generalinis sekretorius.

Turimi duomenys, anot Aljanso sekretoriato, rodo, jog Rusija yra „pasirengusi tęsti karą ir potencialiai ketina pradėti naują puolimą", pabrėžė jis.

J. Stoltenbergas pareiškė, kad Ukrainai turi būti išlaikoma Vakarų pasaulio parama, įskaitant ginklų tiekimą. Ukrainos donorai taip pat turėtų būti pasiruošę vykdyti tai ilgą laiką. NATO generalinis sekretorius įsitikinęs, kad tokia parengtis yra.

 

„Mes būsime šalia jūsų, kad ir kas atsitiktų. Padėsime jums iki pergalės", – patikino jis Ukrainą.

J. Stoltenbergas taip pat numato, kad karas baigsis derybomis su Rusija, tačiau svarbu sudaryti geras sąlygas derybų pradžiai.

„Tai, ką Ukraina gali pasiekti prie šio stalo, visiškai priklauso nuo jėgų mūšio lauke", – pasakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(98)
(2)
(96)

Komentarai ()