Nauji puolimai Ukrainoje: Žvalgyba sužinojo apie Rusijos karinius planus 2023 m.  ()

Ukrainos karinė žvalgyba tikisi atakų bangos šiaurėje ar rytuose. Rusijos kariuomenės laukia nuostoliai – per artimiausius 4 mėnesius gali žūti 70 000 okupantų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusų okupantai neketina baigti karo su Ukraina 2023 metais ir bandys pradėti naujus puolimus. Tai sakė Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiojo žvalgybos direktorato (GUR) atstovas Andrijus Černiakas sausio 2 dieną komentare agentūrai „RBK-Ukraina“.

„Nė viena kryptimi jiems nepasisekė pasiekti savo tikslo. Jie supranta, kad pralaimės, bet neplanuoja baigti karo“, – sakė kariškis.

Pagrindinis klausimas – kuriose teritorijose Rusijos ginkluotosios pajėgos planuoja veržtis į priekį. Černiako teigimu, Ukrainos žvalgybos pareigūnai negali daryti prognozių, tačiau daro prielaidą, kad nauja ataka įvyks šiaurėje ar rytuose.

„Tokie priešo veiksmai yra numatyti ir mūsų kariai yra tam pasiruošę“, – tęsė Gynybos ministerijos GUR atstovas.

Per artimiausius 4-5 mėnesius Rusijos kariuomenė gali netekti dar 70 000 karių. Kremlius yra pasirengęs tokiems praradimams, padarė išvadą Černiakas.

Priešo kariai, kaip sakė Černiakas, Baltarusijos teritorijoje neturi pakankamai pajėgų puolimui įvykdyti. Šioje šalyje didėja Rusijos Federacijos karinė galia – ten buvo perkelta dalis 1-osios tankų armijos karių.

 

Jo vertinimu, rusai stengsis išlaikyti sausumos koridorių į okupuotą Krymą ir užgrobti visą Donecko sritį. Nebebus įmanoma vėl užimti Chersoną.

Pasak kariškių, šiuo metu stebimas karinis ir techninis Rusijos Federacijos išsekimas – modernios amunicijos liko tik keliems mėnesiams, o šimtai tūkstančių sovietinės amunicijos vienetų taip pat palaipsniui baigsis.

„Jie gali pagaminti iki 40 modernių raketų per mėnesį, jie negali pagaminti pakankamai raketų ir artilerijos ginklų“, – sakė Černiakas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(93)
(7)
(86)

Komentarai ()