„Keršto operacija“: Ukraina sureagavo į Rusijos pareiškimą apie „600 Ukrainos karių žūtį Kramatorske“  ()

Rusija teigia įvykdžiusi „keršto operaciją“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-01-09 „Keršto operacija“: Ukraina sureagavo į Rusijos pareiškimą apie „600 Ukrainos karių žūtį Kramatorske“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Reaguodama į Naujųjų metų išvakarėse surengtą smūgį Rusijos bazėje Makijivkoje, Rusija teigia įvykdžiusi „keršto operaciją“. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Strateginės komunikacijos departamento duomenimis, Makijivkoje žuvo apie 400 Rusijos karių (Maskva pripažino 89 karių žūtį, o Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas pažymėjo, kad priešo darbo jėgos nuostoliai yra tikslinami).

Rusijos gynybos ministerijos pranešėjas Igoris Konašenkovas sausio 8 d. per instruktažą pranešė apie Rusijos smūgius Kramatorskui. Anot jo, buvo užpulti „laikino Ukrainos ginkluotųjų pajėgų dislokavimo taškai“.

„Daugiau nei 700 Ukrainos karių buvo bendrabutyje Nr. 28, o daugiau nei 600 Ukrainos karių buvo bendrabutyje Nr. 47“, – sakė jis ir pridūrė, kad per raketų atakas šiuose taškuose tariamai žuvo „600 Ukrainos kovotojų“.

 

Tuo tarpu Donecko karinės administracijos vadovo Pavelo Kirilenkos pateikta informacija apie Rusijos smūgius Kramatorskui paneigia Rusijos gynybos ministerijos teiginius. Pareigūnas teigė, kad nukentėjo dvi mokymo įstaigos, aštuoni daugiabučiai ir garažų kooperatyvas, tačiau, laimei, aukų nebuvo.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(38)
(5)
(33)

Komentarai ()

Susijusios žymos: