Rusų sutriuškinimas prie Charkivo bus tik vaikų darželis: Arestovičius skelbia, koks košmaras suplanuotas pavasariui  ()

„Nuo balandžio iki liepos mėnesio bus mūsų laikas. Šviesus, gražus ir tolimas.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos taktika pasikeitė dėl sviedinių trūkumo. Dabar priešas bando imti ne artilerija, o pėstininkais. Tačiau mesta „mėsa“ į frontą Rusijai nepadės laimėti šio karo.

Tokį pareiškimą Marko Feigino „YouTube“ kanale paskelbė Ukrainos prezidento kanceliarijos patarėjas Oleksijus Arestovičius.

„Suprantame, kokios yra puolimo perspektyvos, kurių metu 200 000, 300 000, net 500 000 šliaužia į gerai įsitvirtinusį priešą, aprūpintą modernia Vakarų ginkluote. Tai nuosprendis Putino kariniams planams ir Putinui kaip politinei figūrai. Tai užims tam tikrą laiko tarpą ir pareikalaus gyvybių ir išteklių, tai yra naikinimas. Tačiau perspektyva tapo aiškesnė nei bet kada“, – sakė patarėjas.

Jis atkreipė dėmesį į tai, kad Vakarai karinę produkciją dislokuoja labai dideliu mastu, panašiu į tą, kuris vyko Šaltojo karo metu. Maskva nespės į tą tempą.

„Ir tada viskas aišku. Galima mobilizuoti dar 5 000 000 žmonių, bet... perspektyva aiški. Su kūnais užčiaupti nepavyks. Tai būtų galima padaryti Antrajame pasauliniame kare, nors ir ten nelabai. O šiandien, kai vyrauja šiuolaikinės Vakarų technologijos, rezultatas yra aiškus“, – sakė Arestovičius.

 

Dabar, jo žodžiais, Rusija ruošia dar vieną puolimą Ukrainoje, kurios pagrindinė jėga bus pėstininkai. Kitą žingsnį žengs Ukrainos ginkluotosios pajėgos.

„Nuo balandžio iki liepos mėnesio bus mūsų laikas. Šviesus, gražus ir tolimas. Ir Charkivo operacija tada atrodys kaip vaikų darželis“, – pabrėžė Arestovičius. Jis abejojo, ar minios demoralizuotų rusų „mobiliųjų“, pavargusių nuo kruvinų šturmų, pajėgs išlaikyti frontą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(163)
(0)
(163)

Komentarai ()

Susijusios žymos: