Rusai smogė į flangus, bando apsupti Ukrainos kariuomenę: ISW skelbia, kiek tai pavojinga (Žemėlapis)  ()

Rusijos kariai bando apsupti Ukrainos kariuomenę.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-01-09 Rusai smogė į flangus, bando apsupti Ukrainos kariuomenę: ISW skelbia, kiek tai pavojinga (Žemėlapis)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariai vis dar toli nuo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų operatyvinio apsupimo Bachmute.

Taip teigiama Karo studijų instituto (ISW) sausio 7-osios vakaro ataskaitoje.

Net ir atsižvelgiant į Rusijos karo korespondentų pareiškimus, kad RF ginkluotosios pajėgos jau kovoja Razdolovkos kaimo, esančio maždaug už 6 km į šiaurės vakarus nuo Soledaro, pakraštyje, Rusijos kariai dar toli nuo operatyvinio Bachmuto apsupimo.

Ataskaitoje rašoma, kad norint nutraukti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų tiekimo linijas, įsibrovėliai turi perimti greitkelio Severskas-Bachmutas kontrolę. Tačiau šiuo metu Rusijos ginkluotosios pajėgos vis dar yra 7 km atstumu nuo šio maršruto, atsižvelgiant į gerai žinomą Rusijos kariuomenės poziciją puolimo Soledaro srityje metu. Taip pat Rusijos kariai turi perimti greitkelio Slavjanskas-Bachmutas kontrolę, esantį 13 km nuo žinomos užpuolikų vietos.

 

Specialistų teigimu, RF ginkluotosios pajėgos pastaruoju metu šioje kovos zonoje veržiasi kelių šimtų metrų per dieną greičiu. Todėl Karo studijų instituto ekspertai daro išvadą, kad vargu ar rusams pavyks atlikti galingą puolimą, kad būtų nutrauktos Ukrainos ginkluotųjų pajėgų tiekimo linijos. Be to, mažai tikėtina, kad Rusijos kariai galės judėti į priekį taip, kad apsuptų Bachmutą.

Ataskaitoje taip pat rašoma, kad net jei okupantams pavyktų nutraukti tiekimo linijas Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms greitkelyje Slavjanskas-Bachmutas, Ukrainos kariuomenė vis tiek turi būdų gauti viską, ko jai reikia. Karo studijų institutas mano, kad bet kokios diskusijos apie galimą Bachmuto apsupimą šiuo metu atrodo gana keistai.

 

ISW ataskaitoje rašoma, kad tiek Ukrainos ginkluotosios pajėgos, tiek Rusijos okupantai toliau veržiasi į priekį Svatovo ir Kreminos srityse. Ekspertai taip pat kalba apie nedidelę Rusijos puolimo prieš Soledarą sėkmę, tačiau Ukrainos kariuomenė nuo sausio 7 d. kontroliuoja šį miestą. Be to, RF ginkluotosios pajėgos ir toliau atakuoja Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pozicijas į pietus nuo Bachmuto, tačiau Ukrainos kariuomenė šias atakas atremia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(173)
(8)
(165)

Komentarai ()

Susijusios žymos: