Geriau neskriskit! Skelbiama, kas nutiko Rusijos lėktuvams - jau yra pirmosios aukos (Video)  ()

Nepraėjus nė metams nuo karo Ukrainoje pradžios Rusijos civilinė aviacija tapo mirtina grėsme keleiviams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Aviacija Rusijoje pradeda sparčiai degraduoti. Nuo pat karo Ukrainoje pradžios Rusijai nebetiekiamos dalys ir įranga, nebetiekiamos priežiūros paslaugos, kurias anksčiau siūlė Vakarų įmonės.

Sausio 9 dieną Nencų autonominiame regione Sibire sudužo lėktuvas „An-2“. Rusijos žiniasklaida praneša, kad tragedija įvyko už 10 km nuo Zapoliarno rajono Karataikos kaimo. Lėktuve buvo 12 žmonių: du įgulos nariai ir dešimt keleivių. Avarijos priežastis – apledėjimas. Pirminiais duomenimis, žuvo du žmonės.

Rusijos Federacijos pareigūnai kol kas gūžčioja pečiais – tikslią nelaimės priežastį jie įvardins vėliau, o galbūt ir neįvardins visai. Tačiau jau dabar aišku, kad Rusijoje pradedama taupyti viskam – nuo nuleidinimo įrangos iki kritinių orlaivių dalių. Ir tai gali patvirtinti dar vienas incidentas ore.

 

Iš Jakutijos į Magadaną skridusiame lėktuve skrydžio metu atsidarė durys. Nė vienas iš 25 lėktuve skridusių žmonių nenukentėjo. Tai įvyko kelių kilometrų aukštyje. „Telegram“ kanalas „Vėjo sėjėjas“ („Сеятель ветра“) pažymi, kad per pastarąsias kelias dienas tai jau septintas rimtas incidentas, su kuriuo susidūrė lėktuvai Rusijoje.

(54)
(0)
(54)

Komentarai ()

Susijusios žymos: