„Mūsų bijo“: fronte esantis karys papasakojo, kas iš tikro vyksta prie Soledaro – ką masiškai daro rusai ir kaip galingai juos šluoja Ukraina (Video)  ()

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karys teigė, kad nepaisant priešo bandymų kai kuriose srityse prasiveržti, apskritai Soledaro miestas yra visiškai kontroliuojamas Ukrainos karių.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-01-10 „Mūsų bijo“: fronte esantis karys papasakojo, kas iš tikro vyksta prie Soledaro – ką masiškai daro rusai ir kaip galingai juos šluoja Ukraina (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos karys šaukiniu „Barzda“ papasakojo kai kurias kovų dėl Soledaro detales. Anot jo, miestas yra visiškai kontroliuojamas Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 46-osios oro desantininkų brigados karių, o priešas, bandydamas atakuoti Ukrainos gynėjų pozicijas, patiria didelių nuostolių.

Kario interviu buvo paskelbtas Ukrainos žurnalisto Jurijaus Butusovo „YouTube“ kanale.

„Barzda“ pastaruoju metu yra šarvuočių grupės, kovojančios miesto naktiniuose mūšiuose, vadas. Jis sakė, kad priešas pastaruoju metu bando keisti taktiką puolimo operacijose, tačiau neturi kovinės dvasios ir išsibarsto po Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karių smūgių.

„Priešas bijo mūsų, bijo mūsų kazokų, mūsų kovinių mašinų, kurios turi gerą šarvą ir padaro kokybišką ugnies žalą“, – sakė Ukrainos gynėjas.

Taip pat „Barzda“ kalbėjo apie priešo nuostolius – jo kuopa sunaikino daugiau nei 100 įsibrovėlių. Priešas nori įsikibti į pozicijas Soledaro pastatuose, bet kokia kaina dieną ir naktį bandydamas judėti į priekį iš skirtingų pusių. Tačiau po to, kai jis patenka į stiprią Ukrainos artilerijos, tankų ir atakos lėktuvų apšaudymą, jis arba miršta, arba pabėga, pažymėjo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kovotojas.

 

„Soledaro miestas yra visiškai kontroliuojamas Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 46-osios oro desantininkų brigados karių. Tai, kad jie žengia į priekį ir įsikuria atskiruose namuose... tai nėra įtvirtinta teritorija, o griaunama labai paprastai ir greitai“, – sakė „Barzda“.

Kovotojas pridūrė, kad dabar priešas laikosi pozicinės gynybos ir bando atakuoti iš šonų, nes supranta, kad šturmuoti kaktomuša yra nenaudinga, ir tai supranta net „Wagner“ kovotojai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(105)
(1)
(104)

Komentarai ()

Susijusios žymos: