Okupantų košmaras: skelbiama apie ypatingą, visiškai naują Ukrainos ginklą „Inkvizitor“ (Video)  (1)

Naujasis Ukrainos dronas galės vykdyti žvalgybą, nukreipti artileriją ir savarankiškai pulti Rusijos ginkluotąsias pajėgas mėtydamas galingus sprogmenis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visuomeninė organizacija „Ukrainian Military Workers“ gavo informacijos apie naujo drono „Inkvizitor“ kūrimą. Savanoriai pasidalijo detalėmis su „Suspilnij“.

Pirmoji komponentų partija atvyko į Kramatorską, Donecko sritį. Savanoris Sergejus Nakonečnyj parodė anglies pluošto rėmą, laikiklius ir kitas dalis, iš kurių ukrainiečiai surinks debiutinį „Inkvizitor“ ir netrukus išsiųs jį į fronto liniją. Ateityje jie planuoja įsigyti 3D spausdintuvą ir patys atsispausdinti reikiamus elementus.

Pasak Sergejaus Nakonečnyj, „Inkvizitor“ bus sudarytas daugiausia iš anglies pluošto arba plastiko dalių, atspausdintų 3D spausdintuvu – dėl tokių medžiagų bepilotis orlaivis bus nematomas Rusijos elektroninės kovos priemonėms. Tik akumuliatoriuose, varikliuose ir tam tikroje kitoje įrangoje yra nedidelis kiekis metalo.

Kuriant šiuos dronus dalyvauja savanoriai, inžinieriai ir kariškiai. Jį suprojektavo ir programinę įrangą sukūrė kariškiai iš 56-osios atskirosios mechanizuotosios brigados iš Mariupolio.

„Jį bus labai sunku aptikti ir numušti. Kadangi jis turės labai galingus variklius, galės pakelti iki dviejų 82 kalibro minų, aštuonių VOG-17 minų arba dviejų RKG-3 granatų. Atskira dalis, visiškai sukurta mūsų kariuomenės, bus 32x kamera, galinti rasti priešo pozicijas 5 km atstumu“, – komentavo Sergejus Nakonečnyj.

 

Informacija apie Ukrainos kovinį droną „Inkvizitor“ pirmą kartą pasirodė 2022 m. lapkritį. Tai kvadrokopteris su amunicijos numetimo sistema. Kūrėjai nusprendė ne tik naudoti lengvas medžiagas, bet ir dubliuoti valdymo dažnius, kad būtų galima apsisaugoti nuo rusiškų elektroninių sistemų.

 

Drono „Inkvizitor“ charakteristikos:

  • Greitis: daugiau kaip 100 km/val;
  • Skrydžio trukmė – 35 minutės;
  • Didžiausias pasiekiamas aukštis – 4 km;
  • Kovinės galvutės svoris: iki 8 kg;
  • Dronas svoris: apie 10 kg;
  • Optika: 32 kartų priartinantis fotoaparatas;

Gruodžio mėnesį Sergejus Nakonečnyj sakė, kad pirmajam tokiam dronui pagaminti reikėjo 480 tūkst. grivinų. Pinigų reikia mašinoms ir įvairiai įrangai pirkti, bet kitų dronų kaina bus daug mažesnė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(100)
(2)
(98)

Komentarai (1)