Strelkovas skelbia apie audrą Rusijoje: bus bandoma išformuoti „Wagner“ – prasidės didelis mūšis, kyla klausimas dėl Putino  ()

Karo nusikaltėlis Igoris Strelkovas pakomentavo konfliktą, kilusį tarp „Wagner“ ir Rusijos generolų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-01-14 Strelkovas skelbia apie audrą Rusijoje: bus bandoma išformuoti „Wagner“ – prasidės didelis mūšis, kyla klausimas dėl Putino  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Konkurentai, gaunantys karinius biudžetus – Rusijos Federacijos gynybos ministerija ir „Wagner“ vadovas Jevgenijus Prigožinas – pateko į aštraus konflikto fazę. O mūšiai Soledare tai sustiprino.

Kuo baigsis šis „karas“, „Telegram“ bandė nuspėti Rusijos Federacijos FSB pareigūnas, karo nusikaltėlis Igoris Strelkovas – Girkinas.

Strelkovas prisipažino, kad jam nepatinka abi konflikto pusės.

„Tokį santykių pablogėjimą sukėlė grėsmė, kurią „Wagner“ iškėlė naujasis operacijos vadas, ištikimas šoigušnikas Gerasimovas“, – rašė karo nusikaltėlis.

Jis įsitikinęs, kad artimiausiu metu Rusijos gynybos ministerija bandys visiškai pavergti „Wagner“, įskaitant grupuotės išformavimą ir personalo bei ginklų perdavimą Rusijos gynybos ministro Sergejaus Šoigu privačios karinės grupės „Patriot“ kontrolei.

Šio konflikto likimą turėtų spręsti diktatorius Vladimiras Putinas, mano Strelkovas. Jei jis įsikiš, „Wagner“ ir Prigožinas išlaikys savo pozicijas, o gal net padidins. Jeigu Rusijos Federacijos vadovas nepastovės už savo „virėją“, jis bus išmestas iš lauko – tiek karinio, tiek politinio. Tai lems Šoigu pozicijų sustiprėjimą.

 

Strelkovas piktinasi, kad V. Putinas nenori prisiimti atsakomybės už karą. Jis mano, kad diktatorius jau silpnas tokiems rimtiems sprendimams.

„Putinas jau beveik 11 mėnesių atkakliai vengia asmeninės atsakomybės už kariuomenės veiksmus kare. Ir dėl geros priežasties: karių pergalės kažkaip „nedaug“. Tačiau dabar jis vis tiek turi pasirinkti: arba leiskite jam „suvalgyti“ Prigožiną, arba suduoti stiprų smūgį Šoigu, arba imtis šio reikalo pačiam. Žinoma, jei jis vis dar sugeba bet kurį iš šių veiksmų“, – rašė karo nusikaltėlis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(72)
(0)
(72)

Komentarai ()

Susijusios žymos: