„Man tai labai nepatinka, bet į galvą šauna sąmokslo teorija: Ukraina visiškai sugriovė grandiozinį Kremliaus planą sausio 5 d.“  ()

Sergejus Grabskis pažymėjo, kad Putinas planavo paimti Soledarą iki sausio 5 d., kad ant euforijos bangos būtų pradėta nauja „dalinės mobilizacijos“ banga, tačiau jam nepavyko.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo analitikas, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas Sergejus Grabskis paaiškino, kodėl Putinas beveik visas pajėgas metė į Soledarą – paprastą rajono miestelį, kuris, tiesą sakant, nieko neduoda nei taktiškai, nei strategiškai.

„Nelabai mėgstu tai daryti, bet čia ateina į galvą sąmokslo teorija. Šiuo klausimu noriu priminti Ukrainos gynybos ministro Oleksijaus Reznikovo kalbą, kad sausio 5 dieną Rusijos Federacijoje prasidės mobilizacija. Žinoma, tokio lygio pareigūnas negali mesti tokių duomenų, neturėdamas rimtų įrodymų, todėl drįstu pasiūlyti štai ką: Soledaras yra svarbus, norint paskelbti išskirtinę Rusijos kariuomenės pergalę, ir po šios euforijos paskelbti „dalinę mobilizaciją“, ir pradėti ją vykdyti“, – savo nuomonę išsakė Grabskis interviu su Vadimu Gerasimovičiumi „YouTube“ kanalui „Politeka Online“.

 

„Priešas prarado pagreitį. Tai rimtai sužlugdė jo planus. Sakyčiau, atkakli Soledaro gynyba leido laimėti laiko ir netgi sumažino įtampos laipsnį Baltarusijos kryptimi, nes be perdislokavimo, nesukoncentravus tam tikro Rusijos karių skaičiaus, negalima kalbėti apie jokią veiklą Baltarusijos kryptimi“, – sakė Grabskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(66)
(2)
(64)

Komentarai ()

Susijusios žymos: