[Žinios trumpai] Ukrainoje likvidavo „mobiką“, svajojusį „nukeliauti į Kyjivą ir Rygą“ - skelbiama, ką veikė 53 metus  ()

Vienu - „apsiskaičiusiu, istorijos ir karinių reikalų žinovu“ - tapo mažiau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainoje buvo likviduotas 53 metų „mobikas“ veteranas su šaukiniu „baškiras“, kuris apgaulės būdu iš savo pagyvenusios motinos išviliojo 78 tūkstančius rublių ir ketino vykti „į Kyjivą ir Rygą“.

Pasak OSINT eksperto Irakli Komachidzės, baškirų atsargos karininkas buvo mobilizuotas praėjusių metų rugsėjo 26 d. Iš Ufos jis buvo išsiųstas į  punktą Millerovo mieste, Rostovo srityje.

„Čmobikas visą gyvenimą sėdėjo senai mamai ant sprando, pernai rugsėjo-lapkričio mėnesiais privertė ją atsiųsti 78 tūkst. rublių maistui ir drabužiams. Paskutinį kartą susisiekė lapkritį. Apie jo mirtį tapo žinoma visai neseniai“, – pažymėjo ekspertas.

Pasak Komachidzės, jaunystėje „baškiras“ atliko karinę tarnybą Kalnų Karabache, vėliau įstojo į karo mokyklą. Dešimtojo dešimtmečio pabaigoje jis gavo karinių operacijų Čečėnijoje ir Tadžikistane veterano statusą. Tačiau akivaizdu, kad karinė karjera nepavyko.

 

2014 metais okupantas buvo pirmųjų „savanorių“, išvykusių į Donbasą, gretose. Metus laiko kovojo 1-oje slavų brigadoje.  Grįžęs namo dirbo statybose.

Savo šeimos užpuolikas neturėjo, o motina apibūdino jį kaip „apsiskaičiusį, istorijos ir karinių reikalų žinovą“. Ji taip pat pažymėjo, kad jos sūnus jau seniai galėjo tapti vadu, jei labiau pasitikėtų savimi ir būtų atkaklesnis.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(62)
(1)
(61)

Komentarai ()

Susijusios žymos: