Rogozinas duoda milijoną, kad NATO mokymai Baltijos šalyse nukreipti prieš Rusiją

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Manvydas 2010-03-06 12:49
Rusija man primena didelę paranojišką mešką. Kai pati daro pratybas, tai ataskaitų niekam neduoda.O tik, kas prie jos sienų, vos ne karą skelbia.
Arns 2010-03-06 12:56
O ką pasakyti? Akivaizdžius faktus jau išdėstė pats Rogozinas, ką ir be pridurti, juolab kad dauguma jaučiasi alergiški Rusijai. Rusija bloga, viską remia kas blogiausia, bet į kitų daržus nežiūrima, pvz: JAV nenaudinga pyktis su Turkija, tai ir nebuvo armėnų genocido... Va čia tylų, juk pati JAV pasakė kad nebuvo, io jeigu būtu pasakiusi Rusija... Supratote?
Manvydas 2010-03-06 13:39
Prie ko čia dabar JAV ir Rusijos paranojiškumas?
Arns 2010-03-06 13:52
Aš tą ir noriu pasakyti, jog dauguma paranoiškai reaguoja vien dėl to jog kažką daro Rusija. Negirdėjau jog rusai būtų pateikią protestą Lietuvai, jog ji savo terotorijoje atlieka karines pratybas, ką nors imituodama.
Sloth 2010-03-06 14:59
Nes Rusija žino, kad Lietuva su grynai savomis pajėgomis nepadarytų nieko, tai kam jai išvis kvaršint galvą? Apskritai, mėtai argumentus į priešingą pusę, negu, kad reikėtų. Tu geriau įrodyk, kad Kaliningrade rengtos pratybos nebuvo nukreiptos prieš NATO valstybes. Juk tą regioną iš visų pusių supa NATO, tai nuo ko ten galima gintis, jei ne nuo jos? Gal nuo iš Baltijos jūros išlendančių vėžliagyvių mutantų?
mnv 2010-03-06 16:15
Nuo is somalio su valtim atplaukusiu piratu
Azaruto 2010-03-06 16:18
nu tai pratybos ir skirtos gintis nuo kazko ir koks skirtumas nuo ko kariuomene vistiek reikia treniruot
lightfire 2010-03-06 17:25
Rusija, Rogozino vardu prašo pateikti išsamią info apie pratybas ir kritikuoja jas kaip neatitinkančias bendradarbiavimo dvasios - tai galima savotiškai pavadinti protestu. Bet tarkime tai ne protestas - kur koks Lietuvos tuomet oficialus protestas, kad Rusija rengia karines pratybas Kaliningrade , imituodama Baltijos šalių invaziją???parodyk man tu jį.
Arns 2010-03-06 17:36
O tau neatrodo jog tose pratybose dalyvavo tik Rusijos kariuomenė? jei Lietuva surengtu savo ar bent didžioji dalis karių ir technikos būtu sava, jokių protestų, tiesiog eilinis apmokymas. Vėlgi, kas yra NATO? Karinis aliansas, o kas yra Rusija? Ji yra valstybė. Taigi, jų pratybos yra jų šalies reikalas, o NATO pratybos, tai jau NATO pasiruošimas kariauti plačiu mastu. Teko girdėti, bet teko girdėti jog ir prezidentas vetuos bet kokius siūlymus šiuo klausimu. Taigi, kur tu matai kokį nors rezultatą? O tavo paskutinis klausimas... Na nenori diplomatiškai kalbėtis, tai ir nėra jokių protestų iš mūsų pusės.
lightfire 2010-03-06 17:49
pala pala, vėl išsisukinėji - tai kur koks oficialus Lietuvos protestas buvo??
Arns 2010-03-06 17:58
http://www.civis.lt/latvijoje-prasidejo ... 10283.html na pvz dėl tokio smulkaus pasitreniravimo, Rusija siuntė notas? Ne, nes suprantama kam tokios pratybos skirtos. Artėjančios pratybos, tikrai su labai didele ir gilia politine potekste. Net didesne, nei Mistralio švartavimas Peterburge. Vėlgi, Rusija treniravo savo karius, o šios pratybos treniruos vos ne išimtinai svetimus karius, tame ir įžvelgiama grėsmė. Ką aš blogai pateikiau? AŠ neišsisukinėju, tiesiog sakau, mūsų diplomatai neturi ką pasakyti, tai protestų ir nesiunčia. Protestuoti vardan protestavimo, tai savęs apsijuokimas(kaip pvz prieš Mistralio pardavimą)
lightfire 2010-03-06 18:09
dabar jau mėtai pėdas, juk sakei, kad Lietuva protesuoja dėl pratybų, o Rusija neprotestuoja. Aš pateokiau pvz, kad yra atvirkščiai, tai kam dabar meluoti?
Arns 2010-03-06 19:52
lightfire, eik išsimiegoti. Tu taip atkakliai prašai įrodyti jog Lietuva protestuoja dėl Rusijos pratybų jog net susimėčiau ir perskaičiau visas savo žinutes. Na patikėk, tokių dalykų nerašiau, net priešingai, tašiau jog mūsų diplomatai tik rėkti temoka apie grėsmes, o ne diplomatiškai siųsti notas ir prie derybų stalo aiškintis kas kaip ir kodėl. Taigi, neįsivaizduoju ką tu nori jog aš įrodyčiau. Vėlgi, nejauti šiokio tokio skirtumo tarp savų ir svetimų karių? Tuo Rusija ir grindžia savo argumentus, jog tai prieš ją. Mes neturime ko treniruoti, tad ir netreniruojame. O jeigu spec pas mus atsiunčiami svetimi kariai treniruotis, tai logiškai mąstant suprantama jog SVETIMI kariai mokomi ir ruošiami kaip reikia čia tvarkytis. Todėl ir Rusija kviečia paaiškinti, kodėl čia, o ne kažkur kitur turi būti surengtos pratybos. Nuo kokio priešo bus mokamasi gintis(o gal smogti). Akivaizdu jog čia netinkama vieta treniruotis Afganistanui, Irakui, Iranui, Venesuelai, Š.Korėjai... T
Sarunas 2010-03-07 15:05
Rusija kaip visą laik inkščia kaip mergelė...
lightfire 2010-03-07 16:51
Nuo išgalvoto priešo. Jei bent kiek žinotum pratybų specifiką, treniruotės imituojant priešą nėra joks stebūklas.
Analog 2010-03-07 19:06
Šitie žodžiai puikiausiai apibūdina Rusiją
SaliamonXP 2010-03-07 23:50
Nupuso rusai visai... Durnus nesamones kliedi... Tai bl tipo kazkam dar kyla abejoniu, kad NATO yra karine organizacija ir pirmiausia treniruojasi gintis nuo tu kurie jai nepriklauso... pvz nezmoniskai dideli zemes gabala atsiriekusiu paranojiku su atominiu ginklu... manau jei tokia valstybe egzistuotu kurnors netoli aljanso, tai vadu darbas butu uztikrinti, kad butu paruosti visi planai gintis nuo tokio prieso.