Paieškos sistemos „Google“ iliustracijos: žaismingos nuotaikos dovanėlės  (5)

Kompanijoje „Google“ dirba komanda, kuri visą savo laiką ir energiją skiria paveiksliukų, iliustracijų, atsirandančių paieškos sistemos „Google“ namų puslapyje, kūrimui. Šie paveiksliukai, tikriausiai ne kartą teko pastebėti, yra žodžio „Google“ variacijos, skirtos pralinksminti „Google“ vartotojus per šventes, kitomis ypatingomis progomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Norime linksmintis ir norime naujovių“, - sakė „Google“ iliustracijų komandai vadovaujantis dizaineris Micheal Lopez. Jis tvirtino ir tai, kad iliustracijas kuria ne tik specialiai tam suburta komanda, bet ir kiti „Google“ darbuotojai. Kartais nuo karto pakviečiami pasaulyje garsūs, tačiau kompanijoje „Google“ nedirbantys dizaineriai.

Kodėl „Google“ reikia nuolat keisti logotipą?

Šią idėją iškėlė vienas „Google“ įkūrėjų – Sergey Brin. Pirmoji iliustracija pristatyta 1998 metais. Ji buvo skirta paminėti Nevados dykumoje vykstančiam festivaliui „Degantis žmogus“.

Tai mūsų sugalvotas būdas, kaip žmonėms pranešti apie tai, kas vyksta pasaulyje tą dieną – svarbius renginius, datas. Tai linksma ir tiek.

Kaip gimsta idėjos iliustracijoms?

Kiekvienas komandos narys tikriausiai turi savus būdus, kaip semiasi įkvepimo. Pavyzdžiui, aš pradedu ieškoti informacijos apie mane dominančios tautos ar kultūros šventes, ypatingas, minimas dienas.

O gerai žinomoms dienos, tokioms kaip Valentino diena ar Helovinas, stengiamės sukurti naują įvaizdį, parodyti jas kitaip nei įprasta. Komanda nuolat keičiasi idėjomis, jas tobulina, ir galiausiai gimsta iliustracijos.

Ar stengiatės atspindėti socialines, politines temas, jų aktualijas?

Tikriausiai to niekada nedarysime. Nenorime savo nuomonės reikšti visais klausimais. Norime paminėti linksmas šventes, tuos dalykus, kurie prisideda prie „Google“ kultūros.

Kaip manote, kaip jaučiasi vartotojai, kai mato nuolat besikeičiantį „Google“ logotipą?

Mes norime, kad jie ateitų ir pamatytų logotipą, jo iliustraciją ir būtų nustebinti.

Kartais jie nežino apie šventę ar minėtiną dieną, o mes jiems duodame galimybę sužinoti. Vartotojai gali sužinoti apie įvykį paspaudę ant „Google“ paveiksliuko.

Kokias priemones naudojate kurti logotipams?

Paieškos puslapio iliustracijas kuriame planšetiniais kompiuteriais, skaitmeniniais rašikliais, tačiau to nebūtų galima pavadinti taisyklėmis. Skatiname eksperimentus: galime nuskenuoti ar kokiu kitu būdu suskaitmenti tradicinių medijų iliustracijas, o iš jų sukurti savas.

Visi „Google“ iliustracijų dizaineriai yra profesionalūs kūrėjai, į „Google“ atnešantys savo turimas žinias ir supratimą apie kūrybą: dalis jų karikatūristai, kiti – skulptoriai...

Šiuo metu ruošiamės atnaujinti savo sistemas, darbo priemones.

Kokia grįžtamoji reakcija, ką sako paieškos sistemos „Google“ vartotojai?

Kai kurie tvirtina, kad „tai labai linksma“, kiti sako, kad praskaidrinome jų nuotaiką...

Ką turėčiau daryti, jei norėčiau tapti iliustratoriumi?

Pirma, norintys kurti privalo žinoti, kaip galima linksmintis, ir, antra, negali laikyti savo kūrybos labai rimta.

Visi mes esame profesionalūs kūrėjai, profesionalūs dizaineriai, tačiau dirbdami „Google“ turime priimti kompanijos taisykles, o „Google“ neturėtų atrodyti rimtai...

Kur galima pateikti idėjų eskizus?

Juos galima siųsti proposals@google.com

Parengta pagal cnn.com, daugiau „Google“ logotipų galima rasti čia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: bernardinai.lt
bernardinai.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)