„Google“ įkūrėjai iki 2014 metų atsisakys sprendžiančio balso kompanijoje  (6)

Kompanija „Google“ pranešė, jog iki 2014 metų kompanijos įkūrėjai Larry Page ir Sergey Brin jau bus pardavę didžiąją dalį kompanijos akcijų ir nebeturės lemiančio balso priimant sprendimus. Lapkričio mėnesį jie pasirašė ilgalaikes akcijų perleidimo sutartis – tai labai dažnas žingsnis, leidžiantis turtingiems vadovams išskaidyti savo portfelius nesukeliant baimės rinkoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Larry Page ir Sergey Brin per ateinančius penkerius metus sutiko parduoti po 5 milijonus kompanijos „Google“ akcijų – po pardavimo jų turimų akcijų kiekis sumažės nuo 18 % iki 15% visų „Google“ akcijų, - pranešė kompanija. – Jie ir toliau yra įsipareigoję kompanijai „Google“ ir įtraukti į kasdieninę kompanijos valdymo ir produkcijos strategiją. Didžioji dalis jų grynojo turto ir toliau lieka kompanijoje. Šie išankstinio pardavimo planai buvo suorganizuoti siekiant leisti Larry Page ir Sergey Brin pamažu parduoti savo turimas akcijas ir suteikti jų turtui daugiau likvidumo“.

Už parduotas akcijas buvę Stenfordo universiteto studentai turėtų gauti po 2,75 mlrd. USD.

Kompanija „Google“, 2004 metais paskelbusi pirminį viešąjį akcijų pardavimą, sukūrė dvigubos klasės akcijų struktūrą. A klasės akcijos siūlomos viešai ir jų savininkui už vieną akciją suteikiamas 1 balsas. B klasės akcijos priklauso Larry Page, Sergey Brin, vadovui Eric Schmidt, direktoriams, pirmiesiems investuotojams bei pagrindiniams vadovams – viena akcija jiems suteikia dešimt balsų. Larry Page ir Sergey Brin šiuo metu priklauso 59 proc. balsų. Pardavę savo akcijas, jie turės 48 proc. „Google“ balso teisių.

Šiuo metu kompanijos vadovas Eric Schmidt turi 9,5 proc. balso teisių, taigi, triumviratas valdo daugiau nei 50 proc. kompanijos balso teisių. O pridėjus direktorius bei pagrindinius vadovus, „Google“ kompanijos pagrindiniai dalyviai valdo net 70,9 proc. visų balso teisių. 2004 metais pirminio viešo siūlymo laiške kompanija rašė, jog nauji investuotojai turės visiškai pritarti „Google“ ilgalaikei ekonominei ateičiai ir turės mažai galimybių paveikti kompanijos strateginius sprendimus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT žinios
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)