„Google“ sukūrė mobiliąją vaizdo paiešką (Video)  (6)

Nauja mobiliesiems telefonams skirta „Google“ paslauga „Google Goggles“ internete suranda telefono kamera nufotografuotas prekes, atvaizdus ir net žmonių veidus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Google Goggles“ skirta mobiliąją operacinę sistemą „Android“ (1.6 ir naujesnes versijas) naudojantiems telefonams, praneša „TechRadar.com“. Kol kas vartotojai gali parsisiųsti bandomąją programos versiją, tačiau netrukus turėtų pasirodyti ir galutinė. Beje, pusantrų metų šią programą kuriantys „Google Labs“ specialistai neslepia, kad palyginti greitai bus pateikta ir „iPhone“ bei kitoms išmaniųjų telefonų platformoms adaptuotos „Google Goggles“ atmainos.

Kaip veikia šie „Google akiniai“? Jie internete ieško atvaizdų, identiškų telefono kamera užfiksuotiems objektams – brūkšniniams kodams, knygų ar CD viršeliams, iškaboms, užrašams ar pastatų fasadams.

Pasak programos kūrėjų, telefonu nufotografavus vizitinę kortelę ir paleidus „Google Goggles“, telefono ekrane bus pateiktos kelios galimų veiksmų parinktys – rasti internete informaciją apie šį žmogų, įtraukti jo duomenis į telefono knygelę, rinkti jo telefono numerį ar pasiųsti jam elektroninį laišką arba SMS žinutę.

Nors teoriškai „Google Goggles“ gali atpažinti ir internete ieškoti bet kokių atvaizdų, pavyzdžiui, patiekalų, interjero detalių, gyvūnų, automobilių ar kraštovaizdžių nuotraukų, kol kas paslauga optimizuota knygų viršelių, meno kūrinių, logotipų, brūkšninių kodų, vizitinių kortelių ir kai kurių vietinių objektų – pastatų, restoranų, muziejų ir t.t. – paieškai. Tokių užklausų rezultatai būna tiksliausi. „Google“ atstovai žada, kad „Google Goggles“ tikslumas bus nuolat tobulinamas, ir ateityje ji gali tapti kišeniniu gidu po svetimus kraštus keliaujantiems žmonėms ar pagalbininku ieškant reikiamų prekių ar paslaugų. „Google Goggles“ galimybes gerokai išplečia GPS imtuvas ir skaitmeninis kompasas, tad, pavyzdžiui, nufotografavus restorane patikusio vyno etiketę, telefonas praneš, kur jo galima įsigyti, ir pats parodys kelią iki tokiu vynu prekiaujančios artimiausios parduotuvės.

Įdomu, kad, pasak „Google“ viceprezidento Vico Gundrota, „Google Goggles“ gerai atpažįsta žmonių nuotraukas ir gali vykdyti jų paiešką „Google“ atvaizdų bazėje, tačiau saugumo sumetimais šią galimybę kol kas teko apriboti. Jo teigimu, „Google“ jau yra suindeksavusi apie milijardą atvaizdų.

Šiame vaizdo siužete pristatomos „Google Goggles“ galimybės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)