Pristatyti naujos koncepcijos humanoidinio roboto projektavimo rezultatai (Video)  (8)

Mokslininkai iš Tokijo universiteto JSK robotų laboratorijos jau kelerius metus projektuoja robotą humanoidą vardu Kojiro, kuris turėtų atkartoti daugumą žmogaus judesių. Nors dar daug darbų laukia priešakyje, tačiau pirmi rezultatai jau paviešinti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šį robotą unikaliu paverčia jo skeleto struktūra, kuri primena žmogaus, o tai reiškia, kad jis juda, lenkiasi ir sukasi, taip kaip mes - per stuburą.

Mokslininkų komandos vadovas, profesorius Nakanishi, sakė, kad jų sukurta dirbtinė nugara leis gaminti lengvesnius ir judresnius robotus, skirtus kasdieniniams buities darbams. Šiuo metu būtent lankstumo ir saugumo trūkumas neleidžia robotams įsitvirtinti namų rinkoje. Jie gremėzdiški ir gali sužeisti arba pridaryti žalos aplinkai. Tuo tarpu Kojiro, pagamintas iš lengvų ir minkštesnių detalių. Jis saugesnis ir kelia mažesnę grėsmę.

Tradicinių robotų atveju galūnes ir viršutinę dalį valdo pakankamai dideli varikliai, dėl ko apribojamas jų kiekis. Tad Kojiro atveju mokslininkai pasistengi sumažinti variklius ir juos sumontuoti taip, kad maksimaliai atkartotų žmogaus kūno judesių spektrą.

Pirmieji bandymų rezultatai rodo, jog toks sprendimas pasiteisino. Dabar komanda planuoja patobulinti kompiuterio algoritmą, kuris valdo roboto judesius, kad jis galėtų atlikti judesius kompleksiškai, t.y. po kelis iš karto.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (8)

Susijusios žymos: