Netikėtas dūris į nugarą: Kinija išjungia Rusijos propagandos mašiną  ()

Buvo užblokuota 1,7 tūkstančio paskyrų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinijos socialinis tinklas „Tiktok“ smogė didžiausiam Rusijos propagandos tinklui, skleidžiančiam dezinformaciją apie karą Ukrainoje. 1,7 tūkstančio paskyrų, kurios skelbė antiukrainietišką propagandą, buvo užblokuotos, rašo „Bloomberg“.

Youtube sprogdinantis ir lietuvių puikiai vertinamas! Štai ką sugeba 5in1 robotas iš „Xiaomi“ ekosistemos (Video, „Roidmi EVA“)
5966 3

„ROIDMI EVA“ yra „Xiaomi“ ekosistemos kompanijos produktas, sulaukęs stulbinamo dėmesio ir sėkmės. Ir dabar šis neregėtų galimybių įrenginys už specialią kainą.

Išsamiau

Pirmiausia, užblokuotos vartotojų paskyros iš JK, Vokietijos ir Italijos, kurios apsimetė esančios europietiškos.

2022 m. liepos – rugsėjo mėnesiais šias paskyras prenumeravo 133,5 tūkst. vartotojų. Norėdami kalbėti tikslinės auditorijos kalbomis, propagandistai naudojo kalbos sintezę.

Specialistai pastebi, kad tobulėjant dirbtiniam intelektui ir kitoms technologijoms, tokios kampanijos nebus retenybė. Kartu jas identifikuoti darosi vis sunkiau: netikrų paskyrų skleidžiama informacija atrodo vis labiau tikėtina auditorijai, kuriai ji skirta.

 

„Tiktok“ ataskaitoje, parengtoje kaip ES kovos su dezinformacija programos dalis, rašoma, kad patikimai nustatyti ryšį tarp užblokuotų paskyrų ir Rusijos valdžios nustatyti nebuvo įmanoma.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(108)
(0)
(108)

Komentarai ()

Susijusios žymos: