Tai bus pats mirtiniausias tankas pasaulyje! Skelbiama apie supermonstrą „Challenger 3“ (Video)  ()

Naujas pabūklas, Izraelio aktyvioji gynybos sistema ir moderniausios sistemos pavers „Challenger“ vienu labiausiai kovai parengtų ir labiausiai apsaugotų tankų pasaulyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didžiosios Britanijos armija kartu su „Rheinmetall BAE Systems Land“ (RBSL) susitarė dėl galutinio varianto, kaip atnaujinti „Challenger 2“ tankus iki „Challenger 3“ lygio, praneša Karališkosios Britanijos armijos spaudos tarnyba.

Daugelis pramonės įmonių greitai susitarė dėl galutinės „Challenger 3“ projekto išvaizdos anksčiau laiko. Gynybos ministerija pažymi, kad tai didžiulio bendro gynybos įmonių darbo kulminacija. RBSL dabar gali pradėti kurti „Challenger 3“ prototipą.

Youtube sprogdinantis ir lietuvių puikiai vertinamas! Štai ką sugeba 5in1 robotas iš „Xiaomi“ ekosistemos (Video, „Roidmi EVA“)
5909 3

„ROIDMI EVA“ yra „Xiaomi“ ekosistemos kompanijos produktas, sulaukęs stulbinamo dėmesio ir sėkmės. Ir dabar šis neregėtų galimybių įrenginys už specialią kainą.

Išsamiau

Projekto vertė siekia 800 milijonų svarų (apie 900 mln. eurų). Sutartis su gamintoju buvo pasirašyta 2021 m. Joje numatyta iki 2027 metų pristatyti 148 modernizuotus „skaitmeninius“ tankus.

Šiuo metu „Challenger 3“ jau išbandyta nauja pažangi šarvų sistema, kurią gamina RBSL. Kartu sprendžiamas klausimas, kad mašinos būtų pradėtos gaminti anksčiau nurodyto termino. Atskirai kariuomenė išskiria Izraelio aktyviosios gynybos komplekso, saugančio tanką nuo prieštankinių raketų ir kaupiamosios amunicijos, integraciją.

 

Taip pat bus pakeistas Didžiosios Britanijos tanko pabūklas L30 ir mašina gaus šiuo metu „standartinį“ lygiavamzdį „Rheinmetall“ 120/L55 pabūklą, kuris montuojamas A6 ir aukštesnių versijų „Leopard 2“ tankuose.

Tanko „Challegner 3“ savybės:

  • naujas 120 mm pabūklas L55A1;
  • naujas taikiklių rinkinys, leidžiantis tanko vadui bet kuriuo paros metu nustatyti taikinį;
  • naujas sprendimas šarvams stiprinti;
  • „Trophy“ aktyvioji apsaugos sistema;
  • bokštelis suderinamas su sąjungininkų tankais. Jis gali būti montuojamas ant kito tanko;
  • atnaujintas variklis ir nauja hidrodujinė pakaba;
  • maksimalus greitis 60 km/val.

 

Taip pat visi mūšio lauke esantys tankai galės keistis informacija ir duomenimis apie mūšio lauką, sraigtasparniai su dronais taip pat bus įtraukti į vieną tinklą.

Kartu pažymėtina, kad Britanijos armijos šarvuočių parko atnaujinimas vyksta lygiagrečiai jį sumažinant 35 proc., o iš 227 „Challenger 2“ bus modernizuoti tik 148 tankai. Kitus 79 planuota nurašyti arba parduoti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(55)
(1)
(54)

Komentarai ()