NATO skelbia pavojų dėl šaudmenų: „Ukraina juos tiesiog naikina“  ()

NATO sąjungininkai ketina spartinti pramoninę ginklų ir amunicijos gamybą, kad papildytų savo arsenalą, išsunktą Rusijos karo prieš Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas spaudos konferencijoje priminė, kad karo Ukrainoje metu Vakarai taip pat turi stiprintis. „Ministrai svarstys priemones, skirtas stiprinti atgrasymą ir gynybą... Tikiuosi, sąjungininkai priims naujas NATO gynybos planavimo direktyvas. Tai bus pagrindinis mūsų pajėgumų pokyčių variklis ir užtikrins tvirtą atgrasymą ir gynybą ateinančiais metais. Ministrai taip pat svarstys, kaip padidinti mūsų gynybos pramonės pajėgumus ir papildyti ginklų atsargas“, – sakė NATO vadovas.

Youtube sprogdinantis ir lietuvių puikiai vertinamas! Štai ką sugeba 5in1 robotas iš „Xiaomi“ ekosistemos (Video, „Roidmi EVA“)
5929 3

„ROIDMI EVA“ yra „Xiaomi“ ekosistemos kompanijos produktas, sulaukęs stulbinamo dėmesio ir sėkmės. Ir dabar šis neregėtų galimybių įrenginys už specialią kainą.

Išsamiau

„Karas Ukrainoje... tuština sąjungininkų arsenalus. Dabartinis Ukrainos amunicijos naudojimo lygis yra daug kartų didesnis nei mūsų gamybos lygis. Tai daro spaudimą mūsų gynybos pramonei. Pavyzdžiui, didelio kalibro šaudmenų laukimas išaugo nuo 12 iki 26 mėnesių. Šiandien pateikti užsakymai bus pristatyti vos per dvejus su puse metų. Taigi, turime didinti gamybą ir investuoti į tuos pramoninius pajėgumus“, – pridūrė Stoltenbergas.

 

Jis pažymėjo, kad NATO baigė amunicijos atsargų peržiūrą ir ketina jas didinti. Gera žinia ta, kad kelios sąjungininkės, įskaitant JAV ir Prancūziją, jau pasirašė naujas daugiametes sutartis su gynybos pramone, leidžiančias tikslingai investuoti į gamybos pajėgumų didinimą.

(38)
(0)
(38)

Komentarai ()

Susijusios žymos: