JAV nustatė, kad Rusija Ukrainoje vykdė nusikaltimus prieš žmoniškumą. Ir pažadėjo kaltuosius patraukti atsakomybėn  ()

Belieka laukti, kol Temidė iškrapštys juos iš visų pakampių ir daryti viską, kad tai įvyktų kuo greičiau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV vyriausybė oficialiai nustatė, kad Rusija po plataus masto įsiveržimo į Ukrainą vykdė nusikaltimus prieš žmoniškumą. Apie tai Miuncheno saugumo konferencijoje paskelbė JAV viceprezidentė Kamala Harris, rašo CNN.

„Ir sakau tai visiems tiems, kas tuos nusikaltimus vykdė ir jų viršininkams, kurie susiję su šiais nusikaltimais: jūs būsite patraukti atsakomybėn“, — pareiškė Harris.

Kaip tokių nusikaltimų pavyzdį Harris pateikė civilių gyventojų žudymą Bučoje, gimdymo namų ir Mariupolio dramos teatro bombardavimą, rusų kareivio seksualinę prievartą prieš keturmetę mergaitę Kyivo srityje. „Barbariškumas ir nežmoniškumas“, — sakė Harris.

JAV viceprezidentė pridūrė, kad Rusijos valdžia prievarta iš Ukrainos deportavo šimtus tūkstančių žmonių, taip pat ir vaikų, į Rusiją.

 

Ukraina ir Vakarų šalys ketina sukurti specialų tribunolą, tirsiantį Rusijos veiksmus Ukrainoje. 2022 metų lapkričio gale Europos Komisijos vadovė Ursula von der Leyen pareiškė, Europos Sąjunga planuoja sukurti specialų teismą prie JTO kariniams RF nusikaltimams tirti. „Didžiojo septyneto“ šalių lyderiai po gruodžio mėnesį vykusio vadovų susitikimo pažadėjo RF prezidentą Vladimirą Putiną patraukti atsakomybėn už įsiveržimą į Ukrainą. Tačiau kol kas neaišku, ar Vakarų šalys pajėgs tai atlikti, pažymi CNN.


meduza.io

Šaltinis: CNN




(17)
(0)
(17)

Komentarai ()