Rusija ruošiasi atidaryti naują frontą  ()

Rusija atidarys dar vieną frontą: Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pulkininkas įvardijo įsibrovėlių puolimo kryptis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos įsibrovėliai tam tikrose vietovėse bando šturmuoti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pozicijas. Karščiausia fronto vieta išlieka Ukrainos rytai.

Apie tai 24 kanalui papasakojo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų rezervo pulkininkas, karo ekspertas, lakūnas-instruktorius Romanas Svitanas.

Anot jo, tai, kas dabar vyksta fronte, yra Rusijos puolimo tąsa.

Svitanas pažymėjo, kad rusų spaudimas Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms auga eksponentiškai. Tai yra, tie Rusijos kariai, kurie patenka į Ukrainą, iš karto siunčiami į mūšio lauką.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų rezervo pulkininkas pažymėjo, kad Rusijos užpuolikai įstrigo Donecko fronte.

„Dabar, galbūt, pasitelkę artileriją ir lėktuvus, rusai bandys pralaužti šią gynybos liniją Donecke. Jie visada taip darė. Tai bus ugnies režimas su aviacijos parama“, – sakė Svitanas.

Jis pridūrė, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos, padedamos HIMARS, kontroliuoja pagrindines priešo amunicijos tiekimo grandines. Vadinasi, rusai negali surinkti pakankamai sviedinių galingoms atakoms.

Todėl priešas, pasitelkęs aviaciją ar tolimojo nuotolio artileriją, smogia fronto gilumai. Visų pirma, įsibrovėliai smogė Pokrovskui, Vuhledarui, Slavjanskui, Kramatorskui, Chasovojarui, Družkovkai, Konstantinovkai.

„Priešas savo smūgiais bando pasiekti visą Donecko fronto liniją iki maždaug 30-40 kilometrų gylio. Tai rodo, kad priešakyje didėja spaudimas pačiai fronto linijai“, – sakė Svitanas.

 

Tuo pat metu dabar vyksta tam tikras Rusijos pajėgų perkėlimas iš Donecko į Zaporižios frontą.

„Tikėtina, kad rusai ruošis puolimo operacijoms Orechovo ir Gulyaipolio apylinkėse, tai yra atvers dar vieną frontą ir išplės savo judėjimo geografiją“, – pažymėjo Svitanas.

Anot jo, tokie įsibrovėlių veiksmai gana nuspėjami.

Svitanas mano, kad dabar Rusija gali perkelti „Wagner“ samdinius į Zaporižios sritį ir paskirti jiems užduotį „kovoti prieš Orechovą“, kaip tai daroma Bachmute.

 

Visgi, Svitanas įsitikinęs, kad tikroji kryptis, kuria priešas gali pradėti aktyvias puolimo operacijas, yra Charkivas.

„Kalbama ne apie patį Charkivą, o apie dalį Charkivo srities kairiajame Oskilo upės krante ir Oskilo mariose. Rusai gali žengti į Kupjanską ir Limaną“, – sakė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų rezervo pulkininkas.

Anot karo eksperto, įsibrovėliai mėgins išstumti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas iš trikampio Kupjanskas-Limanas-Kremina per Doneco upę.

Tačiau Ukrainos ginkluotosios pajėgos puikiai žino priešo veiksmų logiką ir kryptis, kuriomis gali daryti spaudimą okupantai. Ukrainos vadovybė imasi atsakomųjų priemonių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(70)
(4)
(66)

Komentarai ()

Susijusios žymos: