Ukraina gaus ne bet kokius „Bradley“ šarvuočius: tokių visame pasaulyje yra vos 55  ()

Ukrainos ginkluotosios pajėgos iš JAV gaus „Bradley Fire Support Team Vehicle“ - jų iš viso tėra 55.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viešėdamas Kyjive JAV prezidentas Joe Bidenas paskelbė apie naują karinės pagalbos paketą, į kurį įeina keturi šarvuočiai „M7 Bradley Fire Support Team Vehicle“ (FISTV). Šios šarvuotos mašinos yra neįtikėtinai retos, bet gali padėti labai tiksliai kovoti prieš priešo šarvuotą techniką.

Vasario 20 d. „Defense Express“ žurnalistai atkreipė dėmesį į tai, kad naujajame karinės pagalbos pakete yra keturi papildomi šarvuočiai „Bradley“. Tai nebūtų taip keista - JAV jau anksčiau nusprendė perduoti bent 109 „Bradley“ mašinas Ukrainai. Tačiau FISTV modifikacijos „Bradley“ iš viso pagaminama tik 55 vienetai. Tai nėra paprasta pėstininkų kovos mašina.

„M7 Bradley“ FISTV buvo sukurta 1990 m., „M2A2 Bradley“ pagrindu, tačiau turi daug funkcijų, išskiriančių ją iš „Bradley“ šeimos. Yra žinoma, kad modelis negavo prieštankinės sistemos TOW, tačiau turi 20 km spinduliu veikiantį lazerinį nuotolio ieškiklį-žymėtuvą, taikinių identifikavimo sistemas. „Bradley“ FISTV taip pat turi palydovinės navigacijos sistemą, kuri leidžia gauti itin tikslias taikinių koordinates. Grubiai tariant, pagrindinė FISTV modifikacijos „Bradley“ mašinų užduotis yra ne pėstininkų gabenimas, o artilerijos nukreipimas į priešo taikinius.

 

Ukraina gaus senesnes „Bradley“ FISTV mašinas, sukurtas „M2A2 Bradley“ (naujesnės sukurtos „M3A3 Bradley“ pagrindu), tačiau skirtumas tarp jų nėra didelis. Jau visai greitai šios mašinos Ukrainoje vykdys žvalgybos užduotis ir padės pėstininkams judėti pirmyn.

(89)
(4)
(85)

Komentarai ()

Susijusios žymos: