Rusijos karininkai ruošiasi didžiuliam sabotažui: „Apie Putiną kalbėjo taip, kad negaliu skelbti“ (Video)  ()

Rusijos pareigūnai itin nepatenkinti naujausiais diktatoriaus Vladimiro Putino sprendimais, sako Valerijus Solovėjus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš karininkų nuskambėjo itin nešališki žodžiai, skirti vyriausiajam vadui.

Apie tai duodamas interviu rusų žurnalistei Julijai Latyninai „YouTube“ paskelbė garsus Rusijos politologas Valerijus Solovėjus. „Po žinutės gavau žinutę iš fronto... Tai geri kariniai profesionalai, jie rašė: „Na, o dabar laukiame žmonių iš Vakarų partnerių ir ukrainiečių“. Jie situaciją vertina labai realistiškai... Jie tokie pat patriotiški, kiek įmanoma, jie nenori pralaimėti... Apie jį (Putiną – red.) kalbėjo išskirtinai epitetais, kurie čia neskelbtini“, – sakė V. Solovėjus.

Pasak jo, kariškiai itin nepatenkinti diktatoriaus savižudišku nurodymu pradėti puolimą Ukrainoje. Turėtume tikėtis masinio sabotažo.

„Jie vado sprendimus, taip pat ir puolimo metu, vertina kaip labai klaidingus ir galinčius sunaikinti Rusijos ginkluotųjų pajėgų likučius...

Nepaisant to, jie pranešė, kad vykdys vyriausiojo vado įsakymą. Kitas klausimas, kaip jie tai atliks. Neatmetu, kad galime susidurti su realiu sabotažu. Jam bus pranešta, kad puolimas prasidėjo, o tada bus pranešimų banga, kad nėra kuro, nėra amunicijos ... Tipiškas rusiškas protesto būdas“, – savo nuomone dalijosi V. Solovėjus.

 

Rusijos kariuomenei geriausias pasirinkimas būtų pereiti prie strateginės gynybos. Tačiau diktatorius reikalauja pergalių, kurios Rusijai gali baigtis labai blogai, mano politologas.

„Jam buvo pasiūlyta pereiti prie strateginės gynybos, kad būtų galima „apginti“ Donbasą, kurį jie dabar valdo. Atsisakyti naujų teritorijų, pasitraukti, sutrumpinti gynybos liniją, laikytis.... Įsitikinti, kad ukrainiečiai daužo galvas prieš rusų įtvirtinimus. Ir tada siūlo daugmaž priimtiną taikos susitarimą arba paliaubas. Jis pasakė: ne, mums reikia pergalių. Bijau, kad tai baigsis ne tik drama, bet nelaime“, – pareiškė V. Solovėjus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(128)
(1)
(127)

Komentarai ()

Susijusios žymos: