ISW: Lukašenka pasistengė - įkvėpė naujos gyvybės Kremliaus operacijai dėl Padniestrės  ()

Vėl garsiai kalbama apie situaciją Padniestrėje. Gali būti, kad šurmulys kyla ir dėl nepripažinto Baltarusijos prezidento Lukašenkos veiksmų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Valdžią Baltarusijoje laikantis Aleksandras Lukašenka suteikė įkvėpimo Kremliaus informacinei operacijai pareiškęs, kad Padniestrės fronto atidarymas atitiktų Vakarų interesus. Taip teigiama JAV Karo studijų instituto (ISW) ataskaitoje.

Lukašenka pareiškė, kad Ukraina patirs didelių nuostolių, jei atidarys antrąjį karo frontą. Jis taip pat teigė, kad Vakarai siekia nugalėti ir Rusiją, ir okupuotą Padniestrę, bei priartinti Moldovą prie NATO.

„Lukašenkos pareiškimai palaiko platesnę Kremliaus informacinę operaciją, kurioje Rusija vaizduojama kaip kariaujanti su Vakarais, o ne su Ukraina. Lukašenka pagražino Rusijos vyriausybės pareiškimus, perspėjančius apie melagingą Ukrainos provokaciją pasienyje“, – pažymi analitikai.

 

Rusijoje pastaruoju metu daug kalbama apie tai, kad Ukraina gali atakuoti Rusijos okupuotą Padniestrę - Moldovos regioną. Ukraina tai neigia ir iš tikrųjų neturi tokių interesų - šalies rytuose ir pietuose per daug reikalų, kad Ukraina veržtųsi į vakarus. Baiminamasi, kad Rusija ruošiasi netikros vėliavos operacijai, kad pati galėtų pasinaudoti Padniestre kaip placdarmu Ukrainos puolimui.

(5)
(13)
(-8)

Komentarai ()

Susijusios žymos: