Ždanovas atskleidė paslaptį, kodėl Ukraina tik dabar pradeda kurti rezervinę kariuomenę  ()

Karo ekspertas Olegas Ždanovas paaiškino, kodėl pirmaisiais karo metais Ukrainoje nebuvo įmanoma sukurti rezervinės kariuomenės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų rezervo pulkininkas atsakė į klausimą, kas nutiko, kad tik po metų karo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų gretos pasipildė rezervo brigadomis. Olegas Ždanovas įsitikinęs, kad tai tapo įmanoma Vakarų sąjungininkų pagalbos dėka. Anksčiau Ukraina neturėjo finansinių galimybių aprūpinti rezervistų viskuo, ko jiems reikia.

„Į šį klausimą yra aiškus ir suprantamas atsakymas. Faktas yra tas, kad mes neturėjome ginklų tokiai armijai. Ir ką mes darytume? Kurtume šaulių brigadas, kaip šiandien daro Rusijos Federacija? Kas aprengtų žmones uniformomis ir padovanotų kulkosvaidžius? Štai ir viskas“, sakė Ždanovas

Olegas Ždanovas pabrėžė svarbų dalyką: „Štai kodėl tokios kariuomenės niekas nerengė. Šiandien, kai yra ginklų atsargos, kai yra šarvuotos kovos mašinos, yra artilerija, atvažiuoja tankai, galime formuoti rezervinę kariuomenę. Šiai kariuomenei skiriamos konkrečios užduotys. Ir atkreipkite dėmesį, kad mūsų valstybė pasuko savanoriškos mobilizacijos keliu“.

(66)
(2)
(64)

Komentarai ()

Susijusios žymos: