Vadim Volovoj. Naujoji Rusijos karinė doktrina

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

lightfire 2010-03-20 15:57
Su paskutine išvada visai sutinku. Liguistas NATO įvardijimas kaipo priešininkės statusas yra geras įrodymas, kodėl mes turėtume bent jau atsargiai žiūrėti į Rusiją.
Bax 2010-03-20 16:15
Gramatikos nacis sako: "...Maskvos pozicija atrodo mažiausiai trumparegiška.".
Arns 2010-03-20 18:04
prašom tikslinti, kodėl reikia bijoti? Juk jei mūsų oficialūs asmenys įvardiną kaip grėsmę Rusiją, tai kodėl mūsų kaip grėsmės negali įvardinti Rusija?
Analog 2010-03-20 18:11
Nemanau, kad vakarai vardintų bent oficialiai rusiją kaip grėsmę, jei ši taip nevardintų NATO Man labai keista, kodėl tu kiekvienoje temoje gini rusus, kitaip bandai juos užstoti ar šiaip bandai konfliktuoti su priešiškai pasisakančiais žmonėmis prieš rusiją, juk ji mum tiek pridirbo, kad mes ant jos amžinai galėsime pykti.
Arns 2010-03-20 18:16
o Gal priminti lenkus? Jų "žygdarbiai" deje daug kartų didesni nei rusų mūsų atžvilgių, net ir dabar iš jų pusės nekoks šleifas eina(pvz vilkinamas elektros tiltas į vakarus jau beveik 20 metų, iš jų pusės problemos su projektu railbaltica ir t.t.), bet jų gresmės nejaučiame ir nejautėme net iki įstojant į NATO ir ES. Aš ginu ne rusus, o tiesą, deje daugumai panašu vienintelė tiesa(beveik aksioma) jog dėl visko kalti rusai, žydai ar dar kas... Taigi, todėl dažnai ir atsiduriu kitoje barikadų pusėje.
Analog 2010-03-20 18:57
Kokę konkrečiai tiesą tu gyniai dabar? O tema apie lenkus yra, jie taip pat mums daug blogo yra padarę, bet čia lyg ir apie rusus reiktų kalbėti
Arns 2010-03-20 18:59
aš tik sakau, jog jei su lenkais kai reikia randame bendrą kalbą, tai jos reikia ieškoti ir su rusais, nes kaimynas lieka kaimynu.
Analog 2010-03-20 19:08
Tiesą sakai, tik tas bendros kalbos ieškojimas neturi virsti pataikavimu didesniam
špokas 2010-03-20 19:19
Ir dėl ko jau tie rusai tokie blogi ? Lietuviai patys kalti yra, kad nuo pat Liublino unijos priėmimo , tai yra 1569m. kai pradėjo su visom šalim sutikti ką jos primeta. Na o jei nežiūrint taip toli , tai pažiūrėk ką tarpukariu Lietuva darė ? Priėmė 3 ultimatumus,net sumautiem lenkam nepasipriešino. Ir ką tai parodo apie šalį ? Kad mumis stumdė ir toliau stumdys kas kaip norės. Ir nereikia į rusus žiūrėti kaip į priešus, nes kilui karui ar rusam užpuolus Lietuvą , mes negalėtume nei atsilaikyti , nei mum padėtų NATO. Didesnis blogis yra Jav, nes jeigu ne Rusija, Jav jau seniai būtų užpuolę Iraną ir ieškoję "atomkių", kaip tai daro Irake...
SG 2010-03-20 19:36
Neverta gint nei Rusijos, nei JAV, kadangi abi yra vienodai didelės ir imperialistinės valstybės. Lietuva dėl menkos tarpautinės svarbos ir karinės bei ekonominės galios, nei su JAV, nei su Rusija negali kalbėti kaip lygi su lygiu, todėl labiau tiktų kalbėti apie pataikavimą tam tikrame lygyje, o ne visišką nepataikavimą. Iš teigiamų dalykų tai taip, kadangi yra JAV, gerai, kad yra ir Rusija (t.y. kažkas, kas pasipriešina). Kaip ir būtų labai negerai, jei būtų Rusija, bet jai nebūtų jokios atsvaros, šiuo atveju JAV. Tačiau aš laikiausi ir laikausi tos pačios pozicijos - kad turėtume palaikyti gerus santykius su Rusija, nes jie mano nuomone svarbesni, nei su JAV. Vien dėl to, kad JAV toli, o Rusija prie pat. Mums Rusija galėtų daug pigiau ir naftos, ir elektros duot. Žodžiu, paprasčiausiai naudingiau. Jei Lietuva būtų JAV kaimynė - tada labiau su JAV apsimokėtų.
lightfire 2010-03-20 19:47
visų pirma dėl dydžių - mes Rusijai nesame jokia grėsmė, ne mes jos teritoriją per pastaruosius šimtmečius teriojome, ne mes palaikome agresyvų toną kaimynės atžvilgiu. Bet kalba eina ne apie mus (Lietuvą), bet NATO - būtent ją Rusija įvardija kaip grėsmę. Kodėl neturėtų? Nes pati Rusija dviveidiškai ir oficialiai NATO vadina partnere, drauge ir t.t., NATO, kuri Rusijos grėsme jokiose doktrinose nelaiko. Kalbame apie oficialius dalykus.
Arns 2010-03-20 20:09
lightfire, bijoti yra sinonimas, tavo pavartotam "vertinti atsargiai". Tiesiogine prasme, t.y karine, aišku kad ne grėsmė, bet visokių opozicionierių nepasvertas rėmimas, bandymas be priežasties blokuoti derybas(pvz ES partnerystės su Rusija) ir t.t. Šitai dabar ne ką blogiau veikia, nei karinės priemonės. Tu vėl suki kalbą tolyn. Oficialiai nėra, neoficialiai, NATO neegzistuoja be savo narių, tad jeigu nemaža dalis negeranoriškai nusiteikusių, tai akivaizdu kur gali pakrypti požiūris. Kaip beje visi sutinka, po SSRS žlugimo, NATO taip galutinai ir neįvardino kokia dabar jos paskirtis. O su teroristais kaip ir nelabai kovoja, ką bandė užsibrėžto po rugsėjo 11-osios.
Analog 2010-03-20 20:55
Iš kur tokių degradų atsiranda? Kažkoks tavo iškreiptas istorijos suvokimas, jo lietuviai patys kalti dėl visko. Man kraujas virti po tokių žodžių pradeda! Pasakyk į akis tu žmogui tai, žmogui, gynusiam Lietuvą Sausio 13d. prie televizijos bokšto, ten žuvusių giminėms. Tu neišdrįstum, tad čia tik tu bailys, dar matyt koks ruskis turistas, užsituristavęs Lietuvoje per ilgai.
špokas 2010-03-20 21:20
), o pats nežinai istorijos SAVO ŠALIES LIETUVOS. 1990 metų kovo 11 dieną buvo pasirašyta Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo aktas, o 1991 sausio 13 dieną ėjo žmonės ginti Lietuvos nepriklausomybės. O jeigu jau aš kritiškai žiūriu į Lietuvą, tai užkarta turiu būti rusas ? Taigi lietuviai patys lenkėjo nuo lenkų, (tai prasidėjo 1569m. ir tai buvo iki pat 1795 kol neatitekom rusam),taigi niekas nei vertė nei ką, tai kas čia kaltas ?Po to buvom rusų valdžioje, taip rusų valdžia vienu metu rusino lietuvius.Tada 1918 metais kai paskelbėm nepriklausomybę po kelių metų atėjo autoritarinis Smetonos rėžimas, lietuviam vėl viskas buvo gerai. Toliau prasidedant antram pasauliniui karui nereikia pamiršti , kas tarpukariu pritarė , kad SSRS valdžia ateitų į Lietuvą,tai tokie žmonės, tuomet ir šiandiena labai gerbiami: Salomėja Nėris,Vincas Krėvė,Justas Paleckis ( Beje pastorojo proanūkis , jeigu neklystu, dabar sėkmingai sėdi seime ). Žinoma rusai padarė Lietuvai daug blogo, trėmė lietuvių inteligentus, tačiau jeigu nors kiek būtume priešinesi , gal viskas būtų kitaip, bet dabar tai yra tik iš skyriaus GALBŪT.
Analog 2010-03-20 21:31
Kovas galvoja sukasi, sumaišiau datas, na bet juk supratai apie ką kalbu. Taip, gaila, kad tie 30 000 žmonių, vadintų partizanais, nesipriešino rusam. Nežinau ar tu gerbi Paleckį, aš tai ne, nelabai matau už ką. Yra nemaža galimybė, kad gali būti rusas ar lenkas, nes šios tautybės žmonių Lietuvoje nemažai, o tokie pasakymai, kad "Lietuva pati dėl visko kalta" sukuria įspūdį, kad nesi lietuvis. Argi lietuvis taip galėtų sakyti??? Kas iš to, kad perrašiai dalį Lietuvos istorijos? Tai kažkaip įrodo, kad mes visų blogybių nusipelnėme? Nesuprantu aš tavęs ir nesuprasiu. Beje, jei atvirai, tu lietuvis?
špokas 2010-03-20 22:00
.Dėl to palinkėčiau daugiau darbų ,o ne kalbų. Jeigu lietuviai norėjo iš SSRS prisiteisti žalos , tai reikėjo daryti daug seniau.Bet visų pirma, jau mano minėtiems gerbiamiems lietuvos žmonėms nereikėjo važiuoti ir prašyti SSRS valdžios , kad būtume priimti į SSRS sudėtį, beabejo ta "kelionė" buvo inicijuojama SSRS valdžios, tačiau tai parodo, kad lietuviai ir nelabai priešinosi. Ir tai jau yra istorija , reikia mokytis iš praeities klaidų ir elgtis taktiškai. Geriau turėti gerus santykius su Rusija ir gauti dujų ir kitko pigiau, nebebūtų tokios kontrolės muitinėje ir dar daugelis kitų dalykų...
Freeman 2010-03-20 22:03
energetikos chartijos laikymasis is rusijos puse (ko ji nelabai vykde, nors ir pasirasius) "Druzbos" uzdarymas prasymas ES atkreipti i brestancius konfliktus moldovoje ir gruzijoje (dar pries ta garsuji kara) teisinis bendradarbiavimas (medininkai ir sausio 13) tau mazai priezasciu? kadandi is principo rusija nesiklauso vienos Lietuvos, taigi gindama pagrinde savo kaip suverenios valstybes interesus ji gali veikti per ES. Ir zinoma reakcijos sulaukta buvo iskarto. kai kurie es valstybiu vadovai atvyko i vilniu kalbetis.
pilimotas 2010-03-20 22:46
Būna skinų tik dėl vaizdo, kaip ir žmonių, kaip tu, kurie šneka kad šnekėtų. bet tu tai nesąmonė. tai pats sakai, kad viskas buvo inicijuojama SSRS, kuri buvo Supervalstybė, tad nesuprantu kaip tu norėjai, kad būtu pasipriešinta ? nemanau kad SSRS kreipė dėmesį į tokių mažų valstybių, kaip Lietuva, pasipriešinimą. tikriausiai visos valstybės pačios inicijavo ribentropo-molotovo paktą prašydamos jas įtraukti į SSRS ar nacistinę Vokietiją... ane? tikiu, kad buvo žmonių kurie norėjo patekti į SSRS sudėtį, juk visi turi savo kainą, Paleckis kainavo mažiausiai (mano aplinkoje jis nėra itin gerbiamas). Taip pat kiek esu skaitęs Salomėja Neris tikrai nebuvo už patekimą į ssrs, o jos tekstai buvo perrašomi pagal valdžios užsakymus be jos žinios.
Arns 2010-03-20 22:53
Na ir ko pasiekėme tuo? Gal geriau reikėjo ne čia pagalį kišti, o į Lisabonos sutartį? Kas kaišiojo ten, tas išsiderėjo, o mes po šito likome kvailių vietoje(Lenkija gudriai nusiplovė). O dėl tų vadovų http://www.euro.lt/lt/naujienos/apie-li ... enos/3291/ Slovėnijos užsienio ministras(Įtakinga šalis, aišku jeigu neskaitytume jog ji tuo metu pirmininkavo...), Lenkijos užsienio reikalų ministras(prikalbėjo, pasiplovė iš blokavimo ir... Na dar ji irgi įtakinga ES narė), Švedijos užsienio ministras(kažkaip pro ausis praleidžiu, kada švedai ES darė įtaką?). Tiesa dar aplankė įtakingas ES pareigūnas" Europos Komisijos generalinės sekretorės pavaduotojas Herve Jouanjeanas." Vau, įspūdingai
lightfire 2010-03-20 23:10
šiam teiginiui matyt turi agumentų?